Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων : Όλοι στην Απεργία 18 Φλεβάρη στις 10.30 π.μ στην πλατεία της αγοράς

image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κατόπιν της ομόφωνης απόφασης της ΓΣ του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου του ΕΚΧ,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καλεί όλους τους εργαζόμενους στην απεργία 18 Φλεβάρη και στην Απεργιακή κινητοποίηση στις 10.30πμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς να παλέψουμε οργανωμένα, μαζικά ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση που δεχόμαστε με το «νέο ασφαλιστικό».

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί με τα κόμματα που ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται για αποκατάσταση αδικιών, για αυξήσεις στις συντάξεις, η αλήθεια είναι διαφορετική. Δεν φέρνουν στην επιφάνεια καινούργιο νόμο, εφαρμόζουν κατά γράμμα τον νόμο Κατρούγκαλου,με κάποιες προσθήκες για να τον θωρακίσει και για να ξεπεράσει τα νομικά κενά. Δικαίως ονομάζεται λοιπόν από τους εργαζόμενους νόμος Βρούτση – Κατρούγκαλου.

Τι λέει λοιπόν  ο νέος νόμος

 1. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!).
 2. Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως έχει η ΝΔ στο πρόγραμμά της με τους τρεις πυλώνες, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.
 3. Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη
 4. Στο στόχο μπαίνουν ξανά τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους,
 5. Εφαρμόζονται πλήρως, χωρίς καμία αλλαγή, οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. Στον κρατικό προϋπολογισμό οι περικοπές του ΕΤΕΑΕΠ ξεπερνούν τα 71 εκατ. ευρώ! Και στον ΕΦΚΑ τα 150 εκατ. ευρώ!
 6. Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της “εθνικής σύνταξης”.
 7. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου για το 90% των συνταξιούχων. Και το ψαλίδι των περικοπών έρχεται.
 8. Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα ασφαλιστικά ταμεία (80 δισ. ευρώ) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το κούρεμα των Ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δισ.

 Αυτή η πολιτική μας οδηγεί στην παραμονή της  εργασίαςμας γιαπερισσότερα χρόνια  μέχρι τα βαθιά γεράματα, γιατί αυτά που έχουμε δουλέψει δε φτάνουν για τη σύνταξη.

 Ο στόχος είναι να μεταφερθεί ολοκληρωτικά η ευθύνη για την Κοινωνική Ασφάλιση στους εργαζόμενους. Να απαλλαγεί από την όποια ευθύνη το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία. Να ανοίξει πιο πλατιά ο κερδοφόρος δρόμος στο πεδίο της Ασφάλισης για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Συνάδελφοι,

Το Ασφαλιστικό  είναι το βασικό πλέγμα προστασίας των εργαζομένων. Είναι συλλογική κατάκτηση των εργαζομένων, αφορά το σύνολό τους, γεννήθηκε μέσα από τις αξίες της αλληλεγγύης και της ενότητας των εργαζομένων, από την ανάγκη της προστασίας της ζωής τους απέναντι στον επαγγελματικό κίνδυνο, από τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς ζωής τους μετά τον εργάσιμο βίο. Είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια, είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια.

 Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα ο νόμος έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση!

Διεκδικούμε:

 1. Το νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
 2. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
 3. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικώνμνημονιακών νόμων.
 4. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
 5. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
 6. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της Υγείας.

 Καμία ώρα χαμένη.

Με όλες μας τις δυνάμεις πέφτουμε στη μάχη

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Comments are closed.