Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας : Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα

0

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα».

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» παλεύουν για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δηλαδή για το αυτονόητο δικαίωμα σε αυξήσεις στους μισθούς τους μετά από 10 χρόνια κρίσης και μέσα σε συνθήκες φτώχειας παλεύουν για κατοχύρωση του 8ωρου για συνθήκες δουλειάς ανθρώπινες. Αντί η εργοδοσία να ικανοποιήσει ένα τέτοιο αίτημα θέλει να εκβιάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας υπό την απειλή της απόλυσης.

Η ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων και ο ταξικός τους αγώνας έχει φοβίσει την εργοδοσία και την κυβέρνηση που επιστράτευσε όλο το μηχανισμό καταστολής (διευθυντικά στελέχη, ματ, αστυνομία, συλλήψεις συνδικαλιστών) για να ξεμπερδέψει με τα σωματεία των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους. Δεν τους πέρασε.

Οι γνωστές συκοφαντίες που έχει επιστρατεύσει η εργοδοσία του κλάδου και όχι μόνο, ότι «οι αγώνες των εργαζομένων κλείνουν τις επιχειρήσεις», θα πρέπει να απαντηθεί από όλους τους εργαζόμενους. Τις επιχειρήσεις τις κλείνει ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για τα όλο και περισσότερα κέρδη ανά κλάδο παραγωγής, για αυτό και παίρνουν τις επιχειρήσεις τους και τις πάνε σε χώρες όπου δεν υπάρχουν δικαιώματα για τους εργαζόμενους και συλλογικές διεκδικήσεις. Αλήθεια, τα σπίτια των εργαζομένων ποιος τα κλείνει; Ποιος βυθίζει τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία; Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων;

Ο αγώνας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» είναι αγώνας όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως κλάδου. Είναι αγώνας για το σήμερα και το αύριο της εργατικής τάξης και ως τέτοιος αγώνας, το σωματείο μας θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις για να κερδηθεί.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ».

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.