Συνάντηση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας με το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύτηκε στις

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση στις 18/1 στα γραφεία του Συνδικάτου με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Κατασκευές στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση ανταλλάχθηκε πείρα από την οργάνωση των οικοδόμων σε Ελλάδα και Τουρκία, τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δυο χώρες, την πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, για τις συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκε η πείρα από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης που πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, με 50 νεκρούς σε «ατυχήματα», ενώ οι κινητοποιήσεις τους αντιμετωπίζονται με καταστολή από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Όπως και πείρα από την πάλη του Συνδικάτου μας για την υπογραφή ΣΣΕ σε μεγάλους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται ότι στον καπιταλισμό, σε όλα τα κράτη, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που υπάρχει, η ανάπτυξη είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων, που πατάνε πάνω στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, ανεξάρτητα από εθνικότητα, θρησκεία κ.τ.λ. Άρα, καίριο ζήτημα, όπως αναδείχτηκε και στη συζήτηση, είναι ότι αντίπαλος είναι κοινός, οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις των Συνδικάτων μας το επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Κάλεσμα του Σωματείου Μισθωτών Δικηγόρων στη σύσκεψη ΕΚ – Ομοσπονδιών – Συνδικάτων στις 12 Νοεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ Όλες και όλοι συμμετέχουμε στη σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, την...

Σύλλογος Ερευνητών/τριών Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου: Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ

Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρο της ΕΝΕΔΕΠ! Να σταματήσει τώρα η δίωξη για την...

Σωματείο Εργαζομένων ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ Ν. Αττικής: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους αγωνιστές

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη του προέδρου των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου...