Συναντήσεις Λιμενεργατών COSCO – Λιμενεργατών Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Αντιπροσωπεία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ των Λιμενεργατών της COSCO βρίσκεται στην Ιταλία, ύστερα από πρόσκληση του Συνδικάτου USB και επισκέπτεται τους Λιμενεργάτες της Ιταλίας.

Την Τετάρτη η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το λιμάνι τις Civitavecchia στην Ρώμη και το λιμάνι του Λιβόρνο όπου είχε συναντήσεις με τα συνδικάτα των λιμανιών και την USB.

Στις συναντήσεις στο επίκεντρο ήταν τα προβλήματα των λιμενεργατών και σε Ελλάδα και Ιταλία σε σχέση με τους μισθούς, την ακρίβεια, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και οι συνέπειες του πολέμου και οι δράσεις των εργαζομένων σε κάθε χώρα. Από τις συζητήσεις αναδεικνύεται η ανάγκη συντονισμού και κοινών δράσεων των εργαζομένων στα λιμάνια, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη των λιμενεργατών της Ιταλίας με τους λιμενεργάτες της Ελλάδας ενόψει της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Αναδεικνύοντας τους άρρηκτους δεσμούς των ταξικών συνδικάτων των λιμανιών με τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό οι Ιταλοί συνάδελφοι ξενάγησαν το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ σε μνημεία της αντιφασιστικής πάλης όπως το μνημείο των πεσόντων αντιφασιστών λιμενεργατών της Civitavecchia.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ–COSCO συνεχίζει σήμερα τις συναντήσεις ενώ θα επισκεφτεί και το σωματείο στο Λιμάνι της Γένοβας.

ΦΩΤΟ https://flic.kr/s/aHBqjAcMGB

Περισσότερα

Να παρθεί πίσω η απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στην Eurodrip

 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρία Eurodrip-Rivulis στα Οινόφυτα που προχώρησε στην παράνομη και εκδικητική...

Σταματήστε το Έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού Λαού

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της κατοχικής βίας του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ εναντίον...

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, των ΗΠΑ(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη, 26 Γενάρη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκε διαδικτυακά με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΑΜΑΖΟΝ, AMAZON LABOR UNION,...