Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΠΑΜΕ Για τον Θάνατο του Συντρόφου Ramón Cardona Nuevo

0
image_pdfimage_print

ΠΡΟΣ

CTC-Κεντρική Ένωση Εργαζομένων Κούβας

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Συλλυπητήριο Μήνυμα του ΠΑΜΕ Για τον Θάνατο του Συντρόφου RamónCardonaNuevo

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του ιστορικού στελέχους της CTC Κούβας και της ΠΣΟ, RamónCardonaNuevo.

Ο σύντροφος Cardona, ως στέλεχος της CTC Κούβας διετέλεσε μέλος της Γραμματείας Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας από το 2000 έως το 2011, ενώ ταυτόχρονα ανέλαβε καθήκοντα ως Αντιπρόσωπος της ΠΣΟ στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στην συνέχεια Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου της ΠΣΟ σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική. Ξεχώριζε για το συντροφικό του πνεύμα, το αίσθημα καθήκοντος και διεθνισμού, την πίστη του στα ιδανικά της εργατικής τάξης και της Κουβανέζικης Επανάστασης.

Ο σύντροφος Cardona βρέθηκε πολλές φορές στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας στενές συντροφικές σχέσεις με τα ταξικά συνδικάτα της χώρας μας και το ΠΑΜΕ. Εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Κούβας στους εργαζόμενους της Ελλάδας σε χώρους δουλειάς, σε εκδηλώσεις, δράσεις και κινητοποιήσεις συνδικάτων της Ελλάδας και στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στους συντρόφους του στην CTC Κούβας, στην ΠΣΟ, στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Share.

Comments are closed.