Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της Ιταλίας για τα θύματα των μεγάλων πλημμυρών στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

Σε Ελλάδα, σε Ιταλία, κ.α. οι λαοί στα χιόνια παγώνουν, στις ζέστες καίγονται και στις βροχές πλημμυρίζουν σα να ζούμε αιώνες πίσω ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός γίνεται το θύμα «φυσικών καταστροφών» που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αλλά για τις Κυβερνήσεις η πολιτική πρόληψης και προστασίας της ζωής θεωρείται κόστος.

Η απώλεια τόσων ψυχών στην Ιταλία μας γεμίζει θλίψη και οργή. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρίσκουμε την δύναμη μέσα από την συλλογική, οργανωμένη πάλη και την αλληλεγγύη. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και του λαού της Ιταλίας.

Περισσότερα

Η «Τρελή του Σαγιό» στην Ηλιούπολη

Το Σάββατο 30 Σεπτέμβρη στις 8.30μμ στο ανοικτό δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» θα...

Για τις απολύσεις στην “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του νόμου που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή και...

Νέα αποστολή υλικής βοήθειας για τους πληγέντες στη Θεσσαλία ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

 Νέα αποστολή υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από Συνδικάτα, εργαζόμενους και μαζικούς φορείς, φορτώθηκε σήμερα...