Συλλυπητήριo Μήνυμα στους Εργαζόμενους της Ιταλίας

Δημοσιεύτηκε στις

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στο συνδικάτο USB και όλους τους εργαζόμενους της Ιταλίας για τα θύματα των μεγάλων πλημμυρών στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 13.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών.

Σε Ελλάδα, σε Ιταλία, κ.α. οι λαοί στα χιόνια παγώνουν, στις ζέστες καίγονται και στις βροχές πλημμυρίζουν σα να ζούμε αιώνες πίσω ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Σε ολόκληρο τον κόσμο οι εργαζόμενοι και ο φτωχός λαός γίνεται το θύμα «φυσικών καταστροφών» που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αλλά για τις Κυβερνήσεις η πολιτική πρόληψης και προστασίας της ζωής θεωρείται κόστος.

Η απώλεια τόσων ψυχών στην Ιταλία μας γεμίζει θλίψη και οργή. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρίσκουμε την δύναμη μέσα από την συλλογική, οργανωμένη πάλη και την αλληλεγγύη. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργατών και του λαού της Ιταλίας.

Περισσότερα

Συλλαλητήριο στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για το έγκλημα στο Πέραμα ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης αλλά και πορεία στους...

Απεργία και κινητοποίηση στο υπ.Ναυτιλίας για το έγκλημα στη Ζώνη Περάματος ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο Πέραμα και κινητοποίηση στο Υπ.Ναυτιλίας πραγματοποίησαν...

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...