Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου

Συλλόγου σπουδαστών Δ.ΙΕΚ Αττικής : Καταγγελία για 2 κρούσματα κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

image_pdfimage_print

Χθες, Τρίτη 20 Οκτώβρη, έφτασε καταγγελία στο Σύλλογο για 2 κρούσματα κορονοϊού στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου.

Οι υπόλοιποι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ δεν ενημερώθηκαν από τη διεύθυνση με αποτέλεσμα να πάνε όλοι στη σχολή τους και να το μάθουν αφού φτάσουν στο Δ.ΙΕΚ. Μάλιστα, χωρίς να έχει γίνει απολύμανση, χωρίς να γίνει θερμομέτρηση των σπουδαστών με «συμβουλή» όμως προς τους σπουδαστές να φοράνε τη μάσκα τους και να κρατάνε αποστάσεις !!!

Τη στιγμή που οι σπουδαστές κάνουν μάθημα ο ένας δίπλα στον άλλον, τη στιγμή που στο ίδιο Δ.ΙΕΚ σε κάποια τμήματα με πολλούς σπουδαστές το μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία είναι να μπαινοβγαίνουν ανά 15 μαθητές κάθε 20’ μέχρι να συμπληρωθεί η διδακτική ώρα (!!!!)…. Όλα αυτά με τον ίδιο καθηγητή, στην ίδια αίθουσα!!!!

Ο Σύλλογος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δ.ΙΕΚ, συζήτησε με τους σπουδαστές οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση, για τα ελλιπή μέτρα προστασίας, ενώ αναφέρθηκαν και σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις σπουδές τους. Παράλληλα έκανε παρέμβαση στη διεύθυνση όπου έθεσε τα παραπάνω ζητήματα για να λυθούν άμεσα. Η διεύθυνση μας είπε ότι γνώριζε τα προβλήματα, συμφώνησε με όσα διεκδικούμε και ότι έχουμε δίκιο, το μόνο που μένει είναι η κυβέρνηση να αναλάβει τη δική της ευθύνη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Τα παραπάνω, αλλά και άλλες καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σύλλογο, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση και οι διευθύνσεις δεν έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να λειτουργήσουν τα Δ.ΙΕΚ με ασφάλεια ενώ είχαν όλο το χρόνο.

Απέναντι στη λογική που πλασάρει η κυβέρνηση της ατομικής ευθύνης για να βγάλει λάδι την κρατική ευθύνη, ενώ την ίδια ώρα ανταποκρίνεται στις «ανάγκες» των επιχειρηματικών ομίλων, κάνοντας λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα για χατίρι των κερδών τους, απέναντι και στη λογική ότι οι δικές μας ανάγκες είναι «κόστος» απαντάμε με οργάνωση των αγώνων μας για την υπεράσπιση της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας, των σπουδών μας.

Διεκδικούμε η κυβέρνηση και η διεύθυνση του Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου να πάρουν μέτρα για:

1. Να γίνει απολύμανση στο Δ.ΙΕΚ.

2. Να γίνουν δωρεάν τεστ σε όλους τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτές.

3. Να έρθει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Δ.ΙΕΚ.

4. Να εξασφαλιστούν χώροι για να μειωθούν οι σπουδαστές ανά τμήμα.

5. Να προσληφθούν εκπαιδευτές και προσωπικό καθαριότητας με βάση τις ανάγκες.

Ως Σύλλογος θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να υλοποιηθούν τα παραπάνω!

Καλούμε τους συναδέλφους στο Δ.ΙΕΚ Χαϊδαρίου να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση, να συζητήσουν συλλογικά, ενωμένοι να αποφασίσουν τις δράσεις τους

         Δυναμώνουμε το Σύλλογό μας γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

Comments are closed.