Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών: Ψήφισμα για το πολύνεκρο ναυάγιο στη Χίο

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών εκφράζει την οργή του για το νέο αποτρόπαιο έγκλημα ανοιχτά της Χίου, με θύματα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες, 15 καταγεγραμμένους νεκρούς μέχρι στιγμής, 24 τραυματίες και άγνωστο αριθμό αγνοουμένων.

Η νέα αυτή τραγωδία είναι το τραγικό αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της αποτροπής, των κλειστών συνόρων, των επαναπροωθήσεων και της καταστολής, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ και μετατρέπουν το Αιγαίο σε υγρό νεκροταφείο. Είναι αποτέλεσμα των πολεμικών συγκρούσεων και των ανταγωνισμών, όπου συμμετέχει και η χώρα μας, που γεννούν φτώχεια, ξεριζωμό και προσφυγιά. Όλα αυτά γιγαντώνουν τη δράση των κυκλωμάτων διακινητών και σπρώχνουν τους ξεριζωμένους στα ταξίδια του τρόμου.

Δεν αποδεχόμαστε ως «κανονικότητα» τους νεκρούς στις θάλασσες της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Απαιτούμε:

Την άμεση και πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος. Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή.
Να καταργηθούν όλες οι συμφωνίες και οι νόμοι της καταστολής και του εγκλωβισμού.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους ξεριζωμένους.

Διεκδικούμε την ουσιαστική προστασία των δικαιωμάτων τους και την πλήρη πρόσβαση στο άσυλο, με ενίσχυση των υπηρεσιών Μετανάστευσης και Ασύλου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, απορρόφηση όλων των εργαζομένων στις ΜΚΟ στις αντίστοιχες κρατικές υποδομές και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Καλούμε τους συναδέλφους στο νησί της Χίου να δώσουν δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση, όπου καλεί το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 6/2/2026, στις 6μμ στην πλατεία Βουνακίου.

Περισσότερα

Δηλώσεις των Προέδρων ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για τις συνάντησεις με την Υπουργό Παιδείας

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ανδρέας Καργόπουλος Μετά από συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφασίσαμε τα θέματα...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: 20 Σεπτέβρη Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Χαϊδάρι – Κοκκινιά

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ - ΚΟΚΚΙΝΙΑ 1.Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ για πρώτη χρονιά...

Δήλωση του προέδρου της ΟΛΜΕ Ανδρέα Καργόπουλου για τη λήξη της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

Σήμερα κοινοποιήθηκε στη συναδέλφισσα Χρύσα Χοτζόγλου η λήξη της δυνητικής αργίας. Η Χρύσα γυρνάει...