Το Δ.Σ. ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων από όλη την Αττική απευθύνεται στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7:30μμ στην πλατεία Συντάγματος.
Είναι μονόδρομος για όλους τους εργαζόμενους να πάρουμε με τον αγώνα μας την υπόθεση της προστασίας της ζωής, της περιουσίας του λαού, του περιβάλλοντος και του όποιου δασικού πλούτου έχει απομείνει, στα χέρια μας.
Ξανά και ξανά στο ίδιο έργο θεατές!
Ατέλειωτα πύρινα μέτωπα από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα, με το λαό να πληρώνει για μία ακόμη φορά τα ίδια τραγικά αποτελέσματα της επιλεκτικής ανικανότητας του κράτους και της κυβέρνησης, που έχουν αφήσει κυριολεκτικά “γυμνό” το λαό απέναντι στις φλόγες.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους πυρόπληκτους, σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και σε όλους τους εργαζόμενους που επιχειρούν.
Ταυτόχρονα στεκόμαστε ενάντια στο επικίνδυνο ρατσιστικό παραλήρημα ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, που θέλουν να τα φορτώσουν όλα σε μετανάστες.
Ο “αντιπυρικός σχεδιασμός” μεταφράζεται ακόμα μια φορά στο “τρέξτε να σωθείτε” την ώρα που οι φωτιές καταστρέφουν τα σπίτια του λαού, το φυσικό πλούτο της χώρας.
Οι ευθύνες είναι εγκληματικές!
Η κυβέρνηση μιλάει για πόλεμο…, αλλά τα «πολεμοφόδια» τα στέλνει στον πόλεμο Ουκρανίας ΝΑΤΟ – Ρωσίας…
Τα κενά στην πυροσβεστική έχουν φτάσει τις 4.500 οργανικές θέσεις, Τα Δασαρχεία παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς δασεργάτες και δασοφύλακες, με τραγικές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, μέσα και εξοπλισμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δασαρχείο Πάρνηθας δεν υπάρχει κανένας δασεργάτης και μόλις 7 δασοφύλακες επιφορτισμένοι με τη φύλαξη και τη φροντίδα 350.000 στρεμμάτων δάσους, όταν σύμφωνα με ειδικούς μια τέτοια έκταση απαιτεί πάνω από 100 άτομα μόνιμο προσωπικό για περιπολίες όλο τον χρόνο και εργασίες μέσα στο δάσος, αναγκαίες για την προστασία του από τις φωτιές.
Σημειώνουμε επίσης ότι τις κενές οργανικές θέσεις των δασικών υπηρεσιών η κυβέρνηση της ΝΔ της κατάργησε με την μεταφορά τους από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στο ΥΠΕΝ.
Οι Περιφερειακές Αρχές έχουν αναλάβει να παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα στη διοχέτευση χρήματος στους επιχειρηματίες, μετατρέποντας τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αναθέσεων… Όταν μιλάνε για «συνδρομή» στο έργο της Πυρόσβεσης εννοούν ενοικίαση με απευθείας αναθέσεις μηχανημάτων έργου, υδροφόρων κλπ.
Κάθε χρόνο «λυπούνται» για τις καταστροφές, αλλά στην Περιφέρεια Αττικής χρόνια τώρα δεν αγόρασαν ούτε μια υδροφόρα, ούτε ένα μηχάνημα έργου… Εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις για αναθέσεις και «σταλίες».
Θεωρούν ότι ευθύνη τους είναι μια τέτοια «συνδρομή» στο έργο της Πυρόσβεσης και γενικότερα της «καταστολής». Η λέξη «πρόληψη» λείπει από την πράξη, τις αποφάσεις τους και τις χρηματοδοτήσεις τους.
Φτάνει πια!
Τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, να μην θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες ζωές, να μην υπάρξουν περισσότερες καταστροφές.
Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύεται μόνιμα η ζωή και η περιουσία του λαού και το περιβάλλον.