Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Δελτίο Τύπου για την κινητοποίηση για αυξήσεις μισθών

Δημοσιεύτηκε στις

«Θέλουμε αυξήσεις πραγματικές και όχι ανατιμήσεις καθημερινές»

«Καμία αναβολή, το δώρο δώστε τώρα – Να φάμε κουραμπιέ, έφτασε η ώρα»

«Πριν τελειώσει ο μήνας τελειώνει ο μισθός, αυξήσεις τώρα δε γίνεται αλλιώς»

«Η δίκαιη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, χάλια οι μισθοί, πανάκριβο το ρεύμα»

Αυτά ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάξαμε χθες κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών.

Από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου συγκεντρωθήκαμε πήγαμε με πορεία στο Σύνταγμα και πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις στο εισόδημα, άμεση απόδοση του δώρου Χριστουγέννων κ.α.

Έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί από εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν, οι οποίοι τόνιζαν ότι οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν, επισημαίνοντας την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.

Αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργο Χριστόπουλο, στον οποίο έθεσε, μεταξύ άλλων, το αίτημα για καταβολή του δώρου Χριστουγέννων τώρα, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και άμεση χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Από την πλευρά του ο Γ. Χριστόπουλος επανέλαβε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί αυξήσεων τις οποίες οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν ψίχουλα, ενώ δεν δεσμεύτηκε σε κανένα από τα αιτήματα των εργαζομένων. Είπε επίσης ότι θα οριστεί επόμενο ραντεβού με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το θέμα των μισθών.

Εμείς πρέπει να δώσουμε απάντηση στην κυβέρνηση με τη συνέχιση του αγώνα μας και με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής ενάντια στην ακρίβεια και τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα, τόνισε ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους για τα αποτελέσματα της συνάντησης η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος του ΣΥΠΑ και της ΟΣΥΑΠΕ (https://youtu.be/5XtcK_xtkGU).

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 7.00 μμ, ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...