Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ   

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ & ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΠΑΤΟΥΛΗ                                   

Η εμμονή της Διοίκησης Πατούλη, εκλεκτού της ΝΔ να προκηρύξει για δεύτερη φορά τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι σε όλους τους συναδέλφους πλέον ολοφάνερη, ότι εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες, δηλαδή να χτυπηθούν οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να επιβληθούν σαν εκπρόσωποι στα Υ.Σ. οι εκλεκτοί της Περιφερειακής Αρχής και «πιστοί» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ουδεμία σχέση έχει με κίνδυνο των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας.

Οι δυνάμεις μας τα αποκάλυψαν αυτά και τα ανέδειξαν σε κάθε φάση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος που διεξήγαγε εκλογές δια ζώσης στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας με 28.000 μέλη, στην Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε για τα υπηρεσιακά συμβούλια ηλεκτρονική ψηφοφορία σε λιγότερο από 2.000 υπαλλήλους, που μπορούσε να στήσει κάλπη σε 7 διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες!

Ζητήσαμε έγκαιρα από την πρώτη στιγμή από την Διοίκηση Πατούλη που είναι η μοναδική Διοίκηση Περιφέρειας σε όλη την Ελλάδα, που προκήρυξε ηλεκτρονικές εκλογές, να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής και να τις προκηρύξει δια ζώσης. Το ζητήσαμε εγγράφως, το ζητήσαμε με κινητοποιήσεις, ακόμα και με την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Παρόλα αυτά η Περιφερειακή Αρχή δεν ανακαλεί την απόφασή της και συνεχίζει να εμμένει «γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια» τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που καταδίκασε τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως εκφράστηκε και στις Γ.Σ. των Τοπικών Διοικουσών των 4 Παραρτημάτων του Συλλόγου.

Και βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν οι επιδιώξεις της Διοίκησης, εάν έβρισκε τείχος απέναντι της, εάν δεν βρισκόντουσαν οι «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλαδή το «κατασκεύασμα Πατούλη», το ψηφοδέλτιο της «Αναγέννησης».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά λοιπόν τα παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν μένει άλλος δρόμος από το να καλέσουμε τους συναδέλφους να ΑΠΕΧΟΥΝ από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ως ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης Πατούλη, να προκηρύξει ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Τέλος ενημερώνουμε ότι από τα κατατεθέντα ψηφοδέλτια, έχουν αποσύρει την υποψηφιότητα τους αυτά της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και της ΠΑΣΚΕ.

 

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας : 5 Φλεβάρη σύσκεψη για τις συλλογικές συμβάσεις στις 5.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Μονόδρομος ο αγώνας για υπογραφή Συμβάσεων με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα! Με όπλο την...

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ :Καλούμε κάθε ναυτεργάτη οργανωμένα να υπερασπιστεί μαχητικά στον καταπέλτη τα δίκαια αιτήματα μας

Καταγγέλλουμε το προβοκατόρικο δημοσίευμα του «kavala news», που αναφέρει ότι «Εάν οι εργαζόμενοι των...

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Η νέα εργοδοσία επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας

Η νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ επιχείρησε ευθύς εξαρχής να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας και...