Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: Αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Δημοσιεύτηκε στις

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ   

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ & ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΠΑΤΟΥΛΗ                                   

Η εμμονή της Διοίκησης Πατούλη, εκλεκτού της ΝΔ να προκηρύξει για δεύτερη φορά τη διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι σε όλους τους συναδέλφους πλέον ολοφάνερη, ότι εξυπηρετεί μόνο σκοπιμότητες, δηλαδή να χτυπηθούν οι ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να επιβληθούν σαν εκπρόσωποι στα Υ.Σ. οι εκλεκτοί της Περιφερειακής Αρχής και «πιστοί» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και ουδεμία σχέση έχει με κίνδυνο των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας.

Οι δυνάμεις μας τα αποκάλυψαν αυτά και τα ανέδειξαν σε κάθε φάση.  Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος που διεξήγαγε εκλογές δια ζώσης στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας με 28.000 μέλη, στην Περιφέρεια Αττικής προκήρυξε για τα υπηρεσιακά συμβούλια ηλεκτρονική ψηφοφορία σε λιγότερο από 2.000 υπαλλήλους, που μπορούσε να στήσει κάλπη σε 7 διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες!

Ζητήσαμε έγκαιρα από την πρώτη στιγμή από την Διοίκηση Πατούλη που είναι η μοναδική Διοίκηση Περιφέρειας σε όλη την Ελλάδα, που προκήρυξε ηλεκτρονικές εκλογές, να αλλάξει τον τρόπο διεξαγωγής και να τις προκηρύξει δια ζώσης. Το ζητήσαμε εγγράφως, το ζητήσαμε με κινητοποιήσεις, ακόμα και με την σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας. Παρόλα αυτά η Περιφερειακή Αρχή δεν ανακαλεί την απόφασή της και συνεχίζει να εμμένει «γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια» τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων που καταδίκασε τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπως εκφράστηκε και στις Γ.Σ. των Τοπικών Διοικουσών των 4 Παραρτημάτων του Συλλόγου.

Και βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν οι επιδιώξεις της Διοίκησης, εάν έβρισκε τείχος απέναντι της, εάν δεν βρισκόντουσαν οι «πρόθυμοι» να συμμετάσχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, δηλαδή το «κατασκεύασμα Πατούλη», το ψηφοδέλτιο της «Αναγέννησης».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μετά λοιπόν τα παραπάνω και σύμφωνα με την απόφαση της σημερινής συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν μένει άλλος δρόμος από το να καλέσουμε τους συναδέλφους να ΑΠΕΧΟΥΝ από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ως ένδειξη έντονης διαμαρτυρίας για την αδιάλλακτη στάση της Διοίκησης Πατούλη, να προκηρύξει ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Τέλος ενημερώνουμε ότι από τα κατατεθέντα ψηφοδέλτια, έχουν αποσύρει την υποψηφιότητα τους αυτά της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ και της ΠΑΣΚΕ.

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: 9 Μάρτη αποκριάτικο πάρτι στις 9μμ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Σας καλούμε στο αποκριάτικο πάρτι που συνδιοργανώνουμε με το Σωματείο του Χρηματοπιστωτικού στα...

Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 – 5/4/2024

Ανοιχτό κάλεσμα σε έκθεση ζωγραφικής 29/3 - 5/4/2024 - Φουαγιέ Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας  Η...

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Ελασσόνας: Για την Απεργία στις 28 Φλεβάρη

Στις 28 Φλεβάρη ενώσαμε τις γροθιές μας, γίναμε η φωνή των αδικοχαμένων ανθρώπων σε...