Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ : Συμμετέχουμε όλοι στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές την Πέμπτη 25/2 στις 13.00 στα Προπύλαια!

0
image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε την καταστολή σε φοιτητές που διεκδικούν το ασφαλές άνοιγμα των σχολών τους!

Αν και δεν πρόλαβε καλά-καλά να στεγνώσει ακόμη το μελάνι του νόμου για τα Πανεπιστήμια και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, στο ΑΠΘ φάνηκε ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου, όπου δεν είναι άλλος από την καταστολή και την τρομοκρατία απέναντι σε όποιον αγωνίζεται.

Οι μαχητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος από τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές, τους εργαζόμενους ενάντια στο νόμο-έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοίδη δείχνει ότι μόνο με την πάλη και τον αγώνα αυτός ο νόμος θα μείνει ανενεργός.

Τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, των σπουδαστών, των μαθητών αλλά και όλου του λαού για ουσιαστικά μέτρα προστασίας και ανοιχτές σχολές είναι αυτά που δεν θέλει να ακούγονται η κυβέρνηση και το υπουργείο. Τι κι αν «κλείνουμε» 1 χρόνο σε λίγες μέρες από την εμφάνιση της πανδημίας, τι κι αν η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο για να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα σχολών-σχολείων αντί αυτού το μόνο που επιστράτευσε και ενίσχυσε ήταν τα ΜΑΤ, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες.

Διαδηλώνουμε την Πέμπτη μαζί με τους φοιτητές και τους μαθητές και φωνάζουμε δυνατά:

«Ως εδώ, ανοίξτε τώρα τις σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!»

Ειδικά μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι οι σχολές μας θα παραμείνουν κλειστές, αλλά και με την καθυστέρηση που υπάρχει για την έναρξη του εαρινού εξαμήνου – ακόμη και με τους όρους της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- αφού δεν έχουν προσληφθεί καθηγητές, η ανησυχία και η αγανάκτηση χιλιάδων σπουδαστών από όλη την Αττική μεγαλώνει!!! Γιατί δεν αντέχουμε να κάνουμε άλλο μάθημα μέσω email ή τηλεκπαίδευσης, γιατί δεν αντέχουμε να μην κάνουμε τα εργαστηριακά μας μαθήματα, γιατί δεν αντέχουμε να μην κάνουμε πρακτική άσκηση και να πηγαίνει όλος ο σχεδιασμός που είχαμε πίσω.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

. Συμμετέχουμε με το πανό του Συλλόγου μας στο νέο φοιτητικό-μαθητικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 25/2 στις 13.00 στα Προπύλαια, με αίτημα να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

. Από την Παρασκευή 26/2 πραγματοποιούμε πολύμορφες δράσεις στα Δ.ΙΕΚ μας όπως παρεμβάσεις στις διευθύνσεις των Δ.ΙΕΚ, πανό, συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας.

. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητές στις 10/3 όπου συμπληρώνει ένας χρόνος από το «άνοιξε – κλείσε» των σχολών μας.

. Συμμετέχουμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας στις 12/3 στην Βουλή στις 12:00.

Απαιτούμε εδώ και τώρα, χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος να υλοποιήσουν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ:

. Να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας σπουδαστών και εκπαιδευτών, τουλάχιστον να πραγματοποιηθούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα από το εαρινό εξάμηνο!

. Να σταματήσει το μαρτύριο της αναμονής! Να ξεκινήσουν τώρα οι πρακτικές ασκήσεις!

. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση με ουσιαστική εποπτεία από το Υπουργείο. Όλοι οι σπουδαστές που κάνουν πρακτική να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τα ένσημα να υπολογίζονται για τη σύνταξη και να αμείβονται με βάση τη ΕΓΣΣΕ ή των κλαδικών συμβάσεων (όπου υπάρχουν).

Δεν τους χαρίζουμε το μέλλον μας. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!

                            Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου! 

Share.

Comments are closed.