Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ : Κάλεσμα για συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση 18 Σεπτέμβρη στις 5μ.μ. στο Κερατσίνι

0
image_pdfimage_print

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 17:00

μαζί με τους φοιτητές, τους μαθητές και τους εργαζόμενους

στη συμβολή των οδών Παύλου Φύσσα και Ξάνθου

(δίπλα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα), στο Κερατσίνι

Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από μαχαίρι χρυσαυγίτη. Είχαν προηγηθεί οι δολοφονικές επιθέσεις χρυσαυγιτών σε πρωτοπόρους αγωνιστές, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Πέρασαν  11 μήνες μετά την καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος που έστειλε τον ηγετικό πυρήνα των ναζιστών στη φυλακή. Ο ελληνικός λαός και η νεολαία απαίτησαν και πέτυχαν την καταδίκη των εγκληματιών. Η συγκλονιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, που συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, έστειλε μήνυμα συνέχισης του αγώνα για να απομονωθούν από κάθε σχολή, γειτονιά και χώρο δουλειάς οι φασίστες και το ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η αποφασιστική στάση και πάλη του εργατικού – λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να βγουν στην επιφάνεια οι σχέσεις της με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους εφοπλιστές.

Η δικαστική απόφαση στις 7/10/20, επικύρωσε τη λαϊκή ετυμηγορία “ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ”. Δικαίωσε την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγυπτίους αλιεργάτες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στον φασισμό συνεχίζεται!

Όπως τα προηγούμενοι χρόνια, έτσι και τώρα, δεν αφήνουμε ως Σύλλογος να χύνουν το ρατσιστικό δηλητήριο τους απέναντι στους φίλους και συναδέλφους μας, γιατί τυχαίνει να είναι από άλλη χώρα, να μιλούν άλλη γλώσσα, να έχουν άλλο χρώμα ή θρησκεία.

Γνωρίζουμε ότι το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης γεννά το φασισμό, τον αξιοποιεί απέναντι στο εργατικό λαϊκό κίνημα, τη νεολαία, για να διασφαλίζεται σιγή νεκροταφείου σε χώρους δουλειάς, σχολές, γειτονιές, για να μη διεκδικούν οι νέοι εργαζόμενοι, η νεολαία. Βλέπουμε ήδη ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις να ξεφυτρώνουν προσπαθώντας μάταια να αποτινάξουν την ρετσινιά του φασίστα, αλλά και καταδικασμένους χρυσαυγίτες να αποφυλακίζονται. Ο αγώνας απέναντι τους και απέναντι σε αυτούς που τους γεννάνε πρέπει να συνεχιστεί μέσα και έξω από τις σχολές μας, παντού. 

Μόνο η πάλη του λαού και της νεολαίας μπορεί να στείλει τα ναζιστικά αποβράσματα εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια της ιστορίας!

Δίνουμε ηχηρό μήνυμα απομόνωσης και δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό μέσα στις σχολές, στις γειτονιές!

Να μη βρίσκουν χώρο να σταθούν πουθενά!

Απομονώνουμε με τον αγώνα μας κάθε φασιστική-ρατσιστική αντίληψη!

Υψώνουμε τείχος αλληλεγγύης στους πρόσφυγες- θύματα πολέμων, στους μετανάστες συναδέλφους μας.

Καλούμε όλους τους σπουδαστές στην αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία

Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 17:00

στη συμβολή των οδών Παύλου Φύσσα και Ξάνθου

(δίπλα στο μνημείο του Παύλου Φύσσα), στο Κερατσίνι.

Share.

Comments are closed.