Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ : Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 9 Απρίλη των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ

0
image_pdfimage_print

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, προχώρησαν την  Παρασκευή 9/4 οι συνάδελφοί μας από τις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους που προβλέπει ο νόμος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. 

Τη παράσταση διαμαρτυρίας για ακόμη μια φορά στήριξε το Δ.Σ του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής, εκπαιδευτικοί και εκλεγμένοι από το Δ.Σ του ΟΛΕ ΟΑΕΔ, αλλά και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Ακόμη ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος μας μετέφερε τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα μας, ενημερώνοντάς μας παράλληλα για την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ στον νόμο 4763/2020 για τους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, ώστε οι σπουδαστές που φοιτούν στις Α και Β τάξεις των ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους βάσει του καθεστώτος με το οποίο έχουν εισαχθεί.

Στη συνέχεια σπουδαστές από τα Δ.ΙΕΚ και μαθητές από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ κατευθυνθήκαμε λίγο πιο κάτω στο Υπουργείο Τουρισμού, όπου ήταν σε εξέλιξη η μαχητική κινητοποίηση του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Ν. Αττικής με βασικό αίτημα τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων μπροστά στο επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού. Στη συγκέντρωση απεύθυνε χαιρετισμό μαθητής από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Μετά την κινητοποίηση προχωρήσαμε σε σύσκεψη οι σπουδαστές από τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΣΥΣΔΙΕΚ. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας, ότι είναι πολύ σημαντικό να συντονίζεται η δράση μας στους δύο χώρους, αφού η επίθεση που δεχόμαστε στις σπουδές μας είναι ενιαία και έχει κοινή κατεύθυνση. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει και να δυναμώσει ο αγώνας μας, ότι τα αιτήματά μας είναι δίκαια. Τέλος, κρίθηκε αναγκαίο να συγκροτηθεί Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών τους.

Για τη συνέχεια της δράσης, ο ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ Αττικής μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αττικής καταλήξαμε στα εξής:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση κατόπιν αιτήματος που ήδη έχει κατατεθεί με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως και τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης κ. Βούτσινο στο Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 14/4 στις 11.00. Σκοπός της συνάντησης είναι να θέσουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τόσο οι σπουδαστές των Δ.ΙΕΚ όσο και οι σπουδαστές των ΕΠΑΣ, ιδιαίτερα το ζήτημα της υποβάθμισης του πτυχίου των σπουδαστών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με το νέο νόμο της κυβέρνησης με σκοπό να υπάρξει ρύθμιση που να μην ισχύει τουλάχιστον για τους μαθητές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που φοιτούν τώρα στις σχολές.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή την Παρασκευή στις 12.00 και στη συνέχεια συνέντευξη Τύπου αντιπροσωπείας του Δ.Σ. του ΣΥΣΔΙΕΚ και της Επιτροπής Αγώνα των Σπουδαστών στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Έχουμε κοινές ανησυχίες, κοινά άγχη

για τις σπουδές και το μέλλον μας!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!

Έλα σε επαφή με το Σύλλογο σου!

· Τηλ. Επικοινωνίας: 6988069521 Κώστας, 6971851391 Δημήτρης

· Email: [email protected]

· Facebook: Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής

· Instagram: sysdiek_attikis

· Site: sysdiek-attikis.blogspot.gr

· Στέκι Συλλόγου: Κοίλης 13, Πετράλωνα

Share.

Comments are closed.