Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής: Για τη συνάντηση με το βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Δελή Γιάννη

0
image_pdfimage_print

Σήμερα, Πέμπτη 15 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. και μελών του Συλλόγου του ΣΥΣΔΙΕΚ και της Επιτροπής Αγώνα Σπουδαστών ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ με τον βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Δελή Γιάννη.

Στη συνάντηση θέσαμε όλα όσα μας απασχολούν, τους σπουδαστές στα Δ.ΙΕΚ και τις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ, και κυρίως συζητήθηκε η υποβάθμιση των πτυχίων των σπουδαστών από τις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ από το επίπεδο 4 στο επίπεδο 3 και μάλιστα μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ. Συνολικά συζητήθηκαν οι επιπτώσεις στις σπουδές μας με τον απαράδεκτο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, νόμο που το ΚΚΕ καταδίκασε και καταψήφισε, όπως μας ενημέρωσε και ο βουλευτής του ΚΚΕ. Αλλά και η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα στις σπουδές μας που είναι κλειστές οι σχολές, που είναι σε αναστολή με απόφαση της κυβέρνησης οι πρακτικές ασκήσεις και η μαθητεία.

Ακόμη, ο βουλευτής, κ. Δελής, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες μας και στα δίκαια αιτήματα μας. Μας ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή για την υποβάθμιση του πτυχίου των σπουδαστών στις ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ, όπως η επερώτηση και η τροπολογία που έχει καταθέσει το προηγούμενο διάστημα, ενώ επισήμανε ότι θα συνεχίζουν με όποιο τρόπο μπορούν για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε όλα όσα δικαιούμαστε για σπουδές στο ύψος των αναγκών μας!

Share.

Comments are closed.