Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Σάμου: Καλούμε όλους και όλες στην Απεργία της 21ης του Σεπτέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ

10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ

11π.μ. στον Εύδηλο στην Ικαρία

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

τη στιγμή που ο Λαός μας μετρά ακόμα τι πληγές του από τις φονικές πλημμύρες της Θεσσαλίας η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα.

Τι λέει εν ολίγοις?

  • Νομιμοποίηση της δουλειάς ήλιο με ήλιο με εργασία 13 ωρών την ημέρα και σε πολλαπλούς εργοδότες.
  • Κατάργηση του πενθήμερου σε επιχειρήσεις και χώρους δουλείας που μέχρι πρότινος απασχολούσαν τους εργαζόμενους σε 5θήμερη βάση.
  • Σε επιλεγμένους κλάδους καταργούν την κυριακάτικη αργία και όλες τις αργίες συνολικά καθώς η φύση της δουλείας αυτής είναι ΄΄24ωρης φύσεως΄΄, για παράδειγμα όπως η εμφιάλωση ΄΄αναψυκτικών΄΄.
  • Λάστιχο η εργασιακές σχέσεις καθώς ο εργοδότης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει τον εργαζόμενο μόλις την προηγούμενη μέρα για το αν θα εργαστεί ακόμη και αν αυτό είναι μόλις για 1 έως 3 ώρες δουλειά.
  • Οι απεργίες πλέον θα διώκονται ποινικά με υπέρογκα πρόστιμα μέχρι και φυλάκιση για ΄΄ψυχολογική βία΄΄.

Συναδέλφισσες  και συνάδελφοι,

 μιλάμε για την απόλυτη εργοδοτική ασυδοσία με τις ευλογίες πάντα της Ε.Ε. καθώς και της κυβέρνησης που τρέχει να την υπηρετήσει πιστά.

Καλούμε όλους και όλες στην 24ωρη Απεργία της 21ης του Σεπτέμβρη και ημέρα Πέμπτη ενάντια σε αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που τσακίζει ακόμη πιο πολύ τα δικαιώματα των εργαζομένων και των ζωών μας.

Απαιτούμε: 

  • Δουλειά 5ήμερη, 7ωρη, 35ωρη.
  • Γενναίες αυξήσεις σε μισθούς αλλά και σε συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Κάτω τα χέρια από το υπέρτατο όπλο των εργαζομένων και τον μόνο τρόπο διεκδίκησής των δίκαιων αιτημάτων τους, την ΑΠΕΡΓΙΑ.

 

Περισσότερα

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Πρόταση μπροστά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Λεφτά για μισθούς, παιδεία, υγεία και όχι για τα κέρδη και τους πολέμους των...

ΕΛΜΕ Πειραιά: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στη Σαλαμίνα και κάλεσμα συνέχισης του αγώνα

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 13:30 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Ζητάμε τη συμπαράσταση των εργαζομένων, των συλλόγων γονέων, του...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον πρόωρο και ξαφνικό χαμό της Ελένης Κατραντζή-Χατζηελευθερίου

Η Διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον...