Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου : Απεργία  16 Ιούνη Απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

0
image_pdfimage_print

Απεργία  16 Ιούνη

Απεργιακή συγκέντρωση 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο.

Έχουμε τη δύναμη, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας,

Tο αντεργατικό νομοσχέδιο θα πάει στα σκουπίδια!

Η απεργία στις 6 Ιούνη με τους χιλιάδες απεργούς σε όλοι την Ελλάδα και στο νομό μας, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: πάρτε πίσω τις «ανατροπές του αιώνα».

Η επιτυχία της απεργίας ήταν μία ηχηρή απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να συγκαλύψει το βαθιά αντεργατικό και αντιδραστικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. Αυτή η επιτυχία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, γιατί η απεργία πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες εργοδοτικών εκβιασμών, κυβερνητικών απαγορεύσεων και υπονόμευσης του απεργιακού μετώπου από τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι απεργοί έριξαν στο κενό τις απόψεις “διάφορων” ότι δήθεν οι “απεργίες δεν έχουν νόημα”. 

 Με την μαχητική συμμετοχή μας, δίνοντας το μήνυμα στην εργοδοσία, σε πολλούς χώρους δουλειάς, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, αλλά διεκδικούμε και τη διεύρυνσή τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, την υπογραφή της κλαδικής μας ΣΣΕ, σταθερό εργάσιμο χρόνο, 5ημερο-7ωρο-35ωρο.

Η πραγματικότητα διέψευσε την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς τους, που προσπάθησαν να συκοφαντήσουν τους απεργούς και να απαξιώσουν το μέγεθος των κινητοποιήσεων.  Απορρίπτουμε το άθλιο νομοσχέδιο που θέλει να τσακίσει το σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, την κυριακάτικη αργία, τη συνδικαλιστική οργάνωση και το δικαίωμα στην απεργία.

Προχωράμε σε κλιμάκωση με νέα, ακόμα πιο μαζική απεργία και συγκεντρώσεις την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021. Κάνουμε τους φόβους κυβέρνησης και κεφαλαίου πραγματικότητα, με οργάνωση στους χώρους δουλειάς, εμπιστοσύνη στο δίκιο και τη δύναμή μας. Για να πεταχτούν στα σκουπίδια το νομοσχέδιο – έκτρωμα και οι αντεργατικοί νόμοι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα γίνουμε “σκλάβοι τον 21ο αιώνα”. Θα ζήσουμε όπως αρμόζει στους παραγωγούς του πλούτου!

 

Share.

Comments are closed.