Σάββατο, 4 Ιουλίου

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης:Συμμετοχή σε συλλαλητήρια οταν έρθει στη Βουλή η συμφωνία για τις βάσεις Ελλάδας-ΗΠΑ

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης στην συνεδρίασή του στις 16-01-2020 αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, τις Επιτροπές Ειρήνης, το ΠΑΜΕ και τους Συλλόγους Γυναικών της ΟΓΕ, όταν η κυβέρνηση φέρει για ψήφιση την κατάπτυστη «ανανεωμένη» Συμφωνία για τις βάσεις Ελλάδας – ΗΠΑ.

Πρόκειται για τη Συμφωνία με την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στον στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές μέσα στις εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, εντάσσει και επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, των ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Η χώρα μας βρίσκεται ήδη στο πλαίσιο επικίνδυνων εξελίξεων. Η συστράτευση της Ελλάδας με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε αντιπαράθεση με τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και άλλες μεγάλες περιφερειακές δυνάμεις γίνεται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας και την πολυδιαφημιζόμενη «γεωστρατηγική της αναβάθμιση». Δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα και το ειρηνικό μέλλον των εργαζόμενων, του λαού και της νεολαίας μας. Δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση την ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η επιθετικότητα του τουρκικού κράτους στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, απειλούν να εμπλέξουν τους δύο λαούς σε μία αιματηρή αντιπαράθεση, από την οποία κερδισμένες θα είναι μόνο οι κυρίαρχες δυνάμεις στις χώρες αυτές και οι μεγάλοι «προστάτες» μας. Οι λαοί θα πληρώσουν βαρύ φόρο για τα άνομα συμφέροντα των ξένων και ντόπιων μονοπωλιακών ομίλων.

Πληθαίνουν οι αναφορές για το ρόλο που θα κληθεί να παίξει η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βάση της Σούδας σε περίπτωση κλιμάκωσης και γενίκευσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης των ΗΠΑ με το Ιράν, με την εμπλοκή και άλλων δυνάμεων. Το Ιράν έχει ήδη προειδοποιήσει, ότι αν απειληθεί η ακεραιότητά του από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, θα απαντήσει με χτυπήματα σε στόχους που εκτείνονται μέχρι και τους Ευρωπαίους συμμάχους των Αμερικανών. Παρόμοιες προειδοποιήσεις έχει κάνει και η Ρωσία. Μαζί με το δολοφονικό ρόλο της Σούδας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συνεκπαιδεύονται εδώ και χρόνια με την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία για επιδρομές σε βάρος στρατηγικών υποδομών του Ιράν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ, να συμμετάσχουν μαζικά στα συλλαλητήρια, να απαιτήσουν:

  • Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
  • Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Comments are closed.