Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης: Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα.

0
image_pdfimage_print

Νέα απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11π.μ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου για την Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις. Επίσης την ίδια μέρα το απόγευμα στα συλλαλητήρια 7μ.μ στο Άγαλμα του Βενιζέλου για την Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση  προωθεί για ψήφιση στη Βουλή την Τετάρτη 16 Ιουνίου το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα για τα εργασιακά που φέρνει τις “ανατροπές του αιώνα” στα εργασιακά δικαιώματα, όπως π.χ. την κατάργηση του 8ωρου που κατακτήθηκε το 1920 παρουσιάζοντάς την ως “πρόοδο”, τη 10ωρη δουλειά χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την απελευθέρωση των απολύσεων, το κτύπημα στη συνδικαλιστική δράση κ.λ.π.

  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο δρόμο που ανοίξαμε με τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στις 10 Ιούνη, απαντώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα.

Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία, για να καλλωπίσουν ένα βάρβαρο αντεργατικό νομοσχέδιο, όσο κι αν προσπαθούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους.

Τα μέτρα που προωθούνται δεν συνιστούν πρόοδο.

Ξέρουμε ότι η μάχη θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα. Γυρίζουμε την πλάτη σε όσους δίνουν φανερή ή κρυφή στήριξη στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

 Η Ομοσπονδία μας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη το ανοιχτό κάλεσμα σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για συντονισμό και νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 16 Ιούνη, κηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη. Επίσης και η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 16 Ιούνη.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι παραπάνω φορείς και καλεί όλους τους Συναδέλφους να πάρουν μέρος πιο μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία στις 16 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Παλεύουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, για 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΏΣΕΙΣ

Share.

Comments are closed.