Τρίτη, Απρίλιος 20

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/1/2021 στη Βουλή στις 11πμ με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων

0
image_pdfimage_print

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 13/1/2021 στη Βουλή στις 11πμ με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων

              Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

για πολλοστή φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έφερε στη Βουλή, εν μέσω πανδημίας και με απαγόρευση των συναθροίσεων για «υγειονομικούς λόγους», νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)» με πρόσχημα ότι θα μπει ο «κατάλληλος» άνθρωπος στη «σωστή» θέση…!!!

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει να κάνει με τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου τομέα, με το χαρακτήρα, το ρόλο και την αποστολή του κράτους στις νέες συνθήκες.  Έρχεται να υπηρετήσει τη στρατηγική της «συνέχειας του κράτους», να κουμπώσει σε προηγούμενα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου, ν. Βερναρδάκη) και του ΠΑΣΟΚ (ν. Ρέππα, κ.ά.) και κυρίως έρχεται να λύσει το ζήτημα ποιοι θα προσλαμβάνονται στο Δημόσιο, ποιοι θα επανδρώσουν τον κρατικό μηχανισμό και όχι πόσοι. Δε λύνει ζητήματα αξιοκρατίας. Πρόκειται για προπαγανδιστικό τρικ και κίνηση αποπροσανατολισμού. Όπως και στην περίπτωση της πανδημίας όπου η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να παίρνει μέτρα για την υγεία, μιλάει για το εμβόλιο, έτσι και τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να κάνει προσλήψεις μιλάει για σύστημα προσλήψεων!!!

Η διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, ανεξαρτήτως κυβερνητικού σχήματος, οδήγησε σταδιακά στην αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών, στην εντατικοποίηση της εργασίας και την άμεση και έμμεση ιδιωτικοποίηση αντικειμένων (π.χ. ιδιωτικά συνεργεία καθαρισμού, ανάθεση αντικειμένων σε εξωτερικό συνεργάτη). Ειδικά αυτή την περίοδο, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουμε ανάγκη από τη θεσμοθέτηση κάποιων κριτηρίων πρόσληψης, αλλά από μαζικές προσλήψεις, από μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, από τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας κ.ά..

Το ανωτέρω νομοσχέδιο αποτελεί μνημείο αναξιοκρατίας και διακρίσεων σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, αφού έρχεται να θεσμοθετήσει την επιτάχυνση στην πρόσληψη των «δικών τους παιδιών», λειτουργεί φωτογραφικά, ώστε απρόσκοπτα ο κρατικός μηχανισμός να υπηρετεί τις επιδιώξεις των εκάστοτε αντιλαϊκών κυβερνήσεων. Για παράδειγμα, συνέντευξη και αξιοκρατία δεν συμβιβάζονται. Είδαμε άλλωστε πως «αξιοποιείται» η κατά τ’ άλλα «αξιοκρατική» συνέντευξη στο σύστημα επιλογής στελεχών διοίκησης!!! Επίσης, εύλογα ερωτήματα προκύπτουν από την υποβάθμιση των τυπικών προσόντων (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) και της εργασιακής εμπειρίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ εδώ και τώρα:

  • Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Αδιάβλητο σύστημα προσλήψεων μόνο με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.
  • Να αποσυρθεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο των ημετέρων και της αναξιοκρατίας.
Share.

Comments are closed.