Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

          ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η οποία με «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και τις μονάδες Υγείας ηλικιωμένων, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο συνολικά στην εργοδοσία για απολύσεις, αναστολές, συνολικά την ένταση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον εμβολιασμό και στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας!

          Η ανωτέρω τροπολογία και η προπαγάνδα της «ατομικής ευθύνης» που τη συνοδεύει, αξιοποιούνται από την κυβέρνηση προκειμένου να μείνει όλη η συζήτηση μακριά από τις πραγματικές αιτίες του νέου κύματος, οι οποίες αναδεικνύουν και τις ευθύνες της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Να κρυφτεί δηλαδή η εγκληματική έλλειψη μέτρων θωράκισης της δημόσιας Υγείας τόσο της παρούσας όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης, και περιορισμού της διάδοσης της πανδημίας, να ενισχυθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, να ταυτιστεί οποιαδήποτε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ακροδεξιές, συνωμοσιολογικές, ανορθολογικές, και αντιεμβολιαστικές απόψεις και κινήσεις που αξιοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

          Έτσι η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει στον λαό το φταίξιμο για το «μη χτίσιμο» του τείχους ανοσίας, την ίδια στιγμή που εδώ και εφτά μήνες το πρόγραμμα εμβολιασμού υπονομεύεται με κυβερνητική – κρατική ευθύνη, το οποίο συνοψίζεται απλώς στην έκκληση: «Πάτε εμβολιαστείτε!».

 • Ποιος ευθύνεται για τα «κανόνια» στις παραδόσεις των εμβολίων, αν όχι μια πολιτική που τα υποτάσσει στο κυνήγι του κέρδους, αφήνοντας ένα πολύτιμο μέσο προστασίας έρμαιο των ανταγωνισμών και επιχειρηματικών αντιπαραθέσεων;
 • Ποιος ευθύνεται για την απόρριψη των συστάσεων της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που θα επικαιροποιούνται συνεχώς; Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι η δημιουργία εύλογων ερωτημάτων και προβληματισμών που δημιουργούν φόβους και ανορθολογικές αντιλήψεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις της κυβέρνησης για το εμβόλιο της «AstraZeneca».
 • Ποιος ευθύνεται για την αργοπορία του κατ’ οίκον εμβολιασμού των ανήμπορων να μετακινηθούν, που κατά κανόνα είναι και οι πιο ευάλωτοι;
 • Ποιος ευθύνεται για τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, χωρίς αναγκαίους εξοπλισμούς, στη μετατροπή τους σε νοσοκομεία μίας νόσου και με το «νέο ΕΣΥ» υπό την απειλή νέων λουκέτων, όταν την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Υγεία θησαύριζαν αντί να επιταχθούν;
 • Ποιος ευθύνεται για τα φαινόμενα συνωστισμού, συγχρωτισμού στα ΜΜΜ από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού και το αραίωμα των δρομολογίων τους καλοκαιρινούς μήνες;
 • Ποιος ευθύνεται για την μη λήψη των απαραίτητων μέτρων στα σχολεία στα πανεπιστήμια και στους χώρους εργασίας;
 • Ποιος ευθύνεται για το ότι δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για τον εμβολιασμό των φιλοξενούμενων προσφύγων στις προσφυγικές δομές, με αποτέλεσμα το 97% να μένει ανεμβολίαστο;

          Οι κυβερνητικές παλινωδίες, το ξεχείλωμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις ανάγκες των τουριστικών ομίλων, η αντιεπιστημονική παραφιλολογία εκ μέρους της ίδιας της κυβέρνησης, τα επιστημονικοφανή «επιχειρήματα» κυβερνητικών παραγόντων που εμφανίζονται ως “έγκριτοι επιστήμονες” για να δικαιολογούν προειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις, η μετατροπή μιας επιστημονικής κατάκτησης όπως είναι το εμβόλιο σε προϊόν συναλλαγής και εξαγοράς, δεν μπορούν να κουκουλωθούν. Αυτές είναι οι αιτίες για τους φόβους και τις επιφυλάξεις όσων δεν είναι αρνητές ή ανορθολογιστές. Αυτά ρίχνουν νερό στον μύλο του ανορθολογισμού, των θεωριών συνωμοσίας, βολικό αντίπαλο της κυβέρνησης για να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Να αποσυρθεί άμεσα η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης.
 • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό, οι οποίες θα βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται.
 • Δωρεάν πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό και κατοχύρωση για όσους πρέπει να εξαιρεθούν ότι δεν θα υφίστανται καμία συνέπεια ή διάκριση.
 • Σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων, για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες, και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού.
 • Στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και αποφασιστική ενίσχυση με υποδομές και εξοπλισμό των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
 • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, στα ΜΜΜ.
 • Εκτεταμένη ιχνηλάτηση και επιδημιολογική επιτήρηση.

Share.

Comments are closed.