Σύλλογος Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής: 4 Απρίλη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην Αχαρνών 2 στις 12.30

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής, αποφασίζει την κήρυξη Στάσης Εργασίας την Τρίτη 4 Απριλίου από τις 12:00 π.μ. ως τη  λήξη του ωραρίου και παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στην Αχαρνών 2, στις 12:30 μ.μ.

Λαμβάνοντας υπόψη την δεινή κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι εντός και εκτός του χώρου δουλειά μας, και ειδικότερα :

 Οι μισθοί μας, με την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, την φοροληστεία, και υπό το φόβο μιας νέας οικονομικής κρίσης, έχουν μειωθεί πάνω από 40% τα τελευταία χρόνια! Το περίφημο ενιαίο μισθολόγιο, έχει γίνει πια ξεκάθαρο πως μόνο ενιαίο δεν είναι, με τους υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ , και όχι μόνο, να είμαστε οι πιο κακοπληρωμένοι ανάμεσα σε όλα τα υπουργεία, αλλά να υπάρχουν και εντός του Υπουργείου εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων, ( για παράδειγμα μέσω επιμισθίων π.χ. διαχειριστικής αρχής, υπαλλήλων οικονομικών υπηρεσιών, επιλεκτικών υπερωριών, συμμετοχή σε επιτροπές), ενισχύοντας την ανθρωποφαγία.

 Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει δις. ευρώ για ΝΑΤΟϊκές – εξοπλιστικές δαπάνες,   παίζοντας την ασφάλεια του λαού και την εδαφική μας ακεραιότητα κορώνα γράμματα!, την ίδια στιγμή για μισθούς δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος!, ενώ αντίθετα, βρίσκεται «χώρος» για την περαιτέρω ενίσχυση της καταστολής, με την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών!, με σκοπό την ακόμη μεγαλύτερη επίθεση σε όποιον «σηκώνει κεφάλι» και αντιδρά! Είναι φυσικά ξεκάθαρο πως, για τα εργατικά και τα λαϊκά στρώματα ποτέ δεν έχει!!!

 Η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας έχει «χτυπήσει κόκκινο»! Οι υπηρεσίες λειτουργούν,  την καλύτερη των περιπτώσεων, με το στοιχειώδη προσωπικό και όλο και περισσότερες αρμοδιότητες αναθέτονται σε ιδιώτες. Οι προσλήψεις προσωπικού που έγιναν αποτελούν, κυριολεκτικά, σταγόνα στον ωκεανό! Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι περισσότεροι κλάδοι πλέον δεν καλύπτουν το 65% της κινητικότητας με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι να παραμένουν «εγκλωβισμένοι». Αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά περίτρανα αυτό που εξ αρχής λέγανε όλα τα ταξικά σωματεία ότι, η κινητικότητα δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα, αλλά σταδιακά θα οδηγήσει σε ανακύκλωση της υποστελέχωσης των υπηρεσιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να καλύψει τις χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, διατηρώντας το καθεστώς της υποστελέχωσης και των μη προσλήψεων, ούτε φυσικά η κυβέρνηση ΝΔ προχώρησε σε ουσιαστική λύση, κι ας βαυκαλίζεται για τις προσλήψεις που έγιναν! Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά πως η μόνη λύση είναι η κάλυψη όλων των κενών θέσεων με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

 Απόρροια και της τραγικής υποστελέχωσης αποτελούν οι μετακινήσεις προσωπικού, χωρίς την στοιχειώδη προηγηθείσα ενημέρωση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου υπαλλήλου. Ενώ ταυτόχρονα οι αυταρχικές συμπεριφορές, ακόμη και για θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όλο και εντείνονται και θα συνεχίσουν να εντείνονται!

 Τα κτίρια στα οποία καλούμαστε να εργαστούμε καθημερινά είναι στην πλειοψηφία τους, σε τραγική κατάσταση. Παρόλους τους πολλαπλούς ελέγχους των κτιρίων από το ΣΕΠΕ και τα πορίσματά του, κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί ως και σήμερα! Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε κτίρια ερείπια, στα οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί αντισεισμικός έλεγχος, χωρίς έξοδο κινδύνου, χωρίς ψύξη, θέρμανση, και πυρασφάλεια, αλλά με ενεργειακό υπεύθυνο κτιρίου που θα ελέγχει τους συναδέλφους του αν έχουν κλειστά τα παράθυρα και τη θερμοκρασία ρύθμισης των κλιματιστικών.

 Με την τραγωδία – έγκλημα στα Τέμπη, η οποία αποτελεί και απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι και η προηγούμενη αλλά και η τωρινή κυβέρνηση, κινούνται στη λογική κόστους -οφέλους, με όλο και πιο δραματικές συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους, προσπαθεί η κυβέρνηση να προβάλλει ως υπεύθυνο το Δημόσιο, και μάλιστα όσους αρνούνται την αξιολόγηση. Με το ν.4940/2022 «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ρυθμίσεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση ΝΔ, πιάνοντας το νήμα απο εκεί που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρεί να βάλει σε εφαρμογή μια ακόμα παραλλαγή της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από τον ν.4369/2016 (Βερναδάκη) και τον ν.4250/2014 (Μητσοτάκη). Είναι φανερό πως όσο οι εργαζόμενοι αντιδρούμε στο σύστημα της αξιολόγησης -κοροϊδίας, τόσο ο αυταρχισμός της εκάστοτε κυβέρνησης, και τα δήθεν τυράκια περί μπόνους στοχοθεσίας, κτλ, θα δυναμώνουν!

Λέμε όχι στην αναμονή και στην μοιρολατρία. Δεν περιμένουμε καμία κυβερνητική εναλλαγή να μας λύσει τα προβλήματά μας!

Διεκδικούμε:
 Αυξήσεις στους μισθούς μας και επαναφορά όλων των οικονομικών απωλειών μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.
 Άμεση κάλυψη με μόνιμο προσωπικό όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΥΠΑΑΤ.
 Όχι στις αυθαίρετες και εκδικητικές μετακινήσεις εργαζομένων και στις παράλληλες αναθέσεις καθηκόντων.
 Άμεση επισκευή όλων των κτιρίων του ΥΠΑΑΤ. Υλοποίηση και εφαρμογή των πορισμάτων του ΣΕΠΕ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην Στάση Εργασίας του Συλλόγου την Τρίτη 4 Απριλίου από τις
12:00 π.μ. ως τη λήξη του ωραρίου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στην παράσταση διαμαρτυρίας, την ίδια μέρα, στην
Αχαρνών 2, στις 12:30 μ.μ.

Μόνο διεκδικώντας μαζικά και οργανωμένα στο Σύλλογο μπορεί να κερδηθεί το οτιδήποτε!

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου – Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Αττικής: Προχωράμε πιο αποφασιστικά με νέα 24ωρη απεργία στις 31 Μάη

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες μεταλλεργάτες που εργάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις αποφάσεις...

Σωματείο Εργαζομένων στην Vodafone – 360Connect και λθ:  Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Το Σωματείο εκφράζει την θλίψη όλων μας για τον άδικο χαμό του 47χρονου εργάτη...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Για το εργοδοτικό έγκλημα στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και...