Δευτέρα, 3 Αυγούστου

Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου Ιδρύματος : Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

image_pdfimage_print

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη διαμαρτυρία σας ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, να επιβάλει σιγή ιχθύος μπροστά στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζει.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο, έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους αγώνες εργαζομένων και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει και να εμφανίσει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό”, “επικίνδυνο” και παράνομο.

Συνυπογράφουμε στη δήλωση ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δε θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.

Είναι σκόπιμο να βρεθούμε όλοι στο συλλαλητήριο 9 Ιούλη, 8μμ στο Σύνταγμα.

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

 

 

 

Comments are closed.