Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσπρωτίας : Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε με φόρα την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα πιστοί στο δόγμα νόμος και τάξη δεν κρύβει τις προθέσεις της που δεν είναι άλλες από το τσάκισμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Μετά τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ανακοίνωσε νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα αντικαταστήσει τον 12/64 θα καταργήσει στην ουσία καταστατικά σωματείων και κάθε μορφή δημοκρατικής συλλογικής διεργασίες του κινήματος όπως είναι η ΓΣ των σωματείων και θα επιβάλει την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου μελών αλλά και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για να μπορούν κυβέρνηση και εργοδότες να ελέγχουν τα σωματεία να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος εργαζόμενος ή εργαζόμενη είναι μέλη σωματείου, αν έχει αγωνιστικές διαθέσεις μιας και θα ξέρουν αν συμμετέχει σε διαδικασίες του κινήματος. Έτσι θα μπορεί να μην προσλαμβάνει ή και να απολύει κάθε εργαζόμενο που τον ενοχλούν οι ιδέες η δράση του η αγωνιστική στάση του, άσε που δεν χρειάζεται πλέον να αιτιολόγηση για την απόλυση από την μεριά της εργοδοσίας. Για αυτό φρόντισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να πούμε κάποια πράγματα παραπάνω για αυτό το θέμα :

Για μας είναι καθαρό, ότι το «ηλεκτρονικό μητρώο» έχει προφανή στόχο το φακέλωμα των συνδικαλιστών και των εργαζομένων – μελών του σωματείου, εντείνοντας την κρατική – εργοδοτική τρομοκρατία και τον αυταρχισμό.

Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τα συνδικάτα. Γι’ αυτό προωθούν αυτά τα μέτρα, επειδή δεν θέλουν συνδικάτα – ζωντανές εστίες οργάνωσης αγώνων, όπου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν ενεργά με τη φυσική παρουσία τους, τη ζωντανή συζήτηση και αντιπαράθεση, την καθημερινή δράση.

Για κερασάκι στην τούρτα και απογειώνοντας την πρόκληση, η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας με ευθύνη της εργοδοσίας, στην οποία θα μπορούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να δημοσιοποιούν τις ανακοινώσεις τους ηλεκτρονικά!

Τέτοιες μεθοδεύσεις, όμως, πραγματικό στόχο έχουν να περιορίσουν τη φυσική παρουσία των συνδικαλιστών στο χώρο δουλειάς για ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους, με το πρόσχημα ότι η εργοδοσία εξασφαλίζει τάχα με άλλους τρόπους αυτήν την επικοινωνία, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη λογική της ταξικής συνεργασίας, αφού η εργοδοσία εμφανίζεται να διευκολύνει δήθεν τη συνδικαλιστική δράση, ενώ στην πραγματικότητα την περιορίζει και την καθιστά «ακίνδυνη» για τα συμφέροντά της.

Ο κρατικός έλεγχος και το φακέλωμα στα συνδικάτα, σε συνδυασμό με την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, στόχο έχουν να βάλουν επιπλέον εμπόδια στη οργάνωση αγώνων μπροστά στον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης.

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα.
Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!
Κλιμακώνουμε με απεργία τις μέρες που θα έρθει στη Βουλή!

ΤΟ ΔΣ

Comments are closed.