Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας: Τα κάστρα και τα πρώην στρατόπεδα της πόλης αποτελούν λαϊκή περιουσία

Δημοσιεύτηκε στις

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη σωματείων και φορέων της πόλης μετά από κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν ΠΡΕΒΕΖΑΣ , με στόχο την οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση των χώρων των πρώην στρατοπέδων ,καθώς αποτελούν λαϊκή περιουσία του πρεβεζανικου λαού .

Στην κύρια εισήγηση ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ  Ν. Πρέβεζας και πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ  Γιώργος Μισηρλης επεσήμανε τον κύριο σκοπό της σύσκεψης.

  • Αφενός  το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στο ξεπούλημα των στρατοπέδων και των κάστρων της περιοχής σε επιχειρηματικούς ομίλους για εμπορική χρήση, με πιο πρόσφατη την απόφαση της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων να προκηρύξει ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση του Κάστρου Αγίου Γεωργίου, με σκοπό την επιχειρηματική – εμπορική αξιοποίηση και
  • Αφετέρου το θα κάνουμε πράξη, μέσα από πολύμορφες δράσεις και παρεμβάσεις, το πάγιο αίτημα που έχει ο Πρεβεζάνικος λαός, εδώ και μια τεσσαρακονταετία, το οποίο δεν είναι άλλο από το να επιστρέψουν όλοι αυτοί οι χώροι στο φυσικό τους ιδιοκτήτη, που είμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή.

Στην συνέχεια πήραν τον λόγο εκλεγμένοι στα σωματεία της περιοχής καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλογών και άλλων φορέων.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε όλη αυτή  η πείρα  ,η επιχειρηματολογία οι αγωνιστικές μορφές πάλης που βγήκαν από την σύσκεψη ,να γίνουν υπόθεση του κάθε σωματείου του κάθε φορέα της περιοχής με τελικό στόχο την οργάνωση πανπρεβεζανικου αγωνιστικού  συλλαλητηρίου, αλλά και με διαφορές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο επόμενο διάστημα.

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Αλληλεγγύη στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη της στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας....

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Κάτω τα χέρια από το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Η ΠΕΜΕΝ εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξή της στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στη διοίκησή...
00:01:15

Σωματείο Εμποροϋπαλληλων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά: Kινητοποίηση στα NOTOS του Πειραιά(BINTEO-ΦΩΤΟ)

Kινητοποίηση έγινε την Τρίτη 2 Ιούνη στα «Notos» στον Πειραιά, από το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και...