Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λήμνου : Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών

image_pdfimage_print

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και πατώντας πάνω στο αντιδραστικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να φέρει σειρά τροπολογιών προκειμένου να βάλει και νέα «εμπόδια» στη ζωή και τη δράση των σωματείων. Ετοιμάζουν να θεσμοθετήσουν την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» όλων των εργαζομένων με σκοπό να χτυπήσουν τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες και ταυτόχρονα να εντείνουν τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους και της εργοδοσίας στη λειτουργία των συνδικάτων.        

Είναι υποκριτικό να γίνεται λόγος περί «δημοκρατίας» όταν την ίδια στιγμή οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζουν στους χώρους δουλειάς, όταν με τη δημιουργία του «ηλεκτρονικού μητρώου» ετοιμάζουν γενικευμένο φακέλωμα για να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα στιγμή τα πάντα. Προκαλούν όταν για τις συλλογικές διαδικασίες, όπως η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που αποτελεί το ανώτατο όργανο για τη λήψη των αποφάσεων ζητάνε καθολική συμμετοχή και πλήρες φακέλωμα, ενώ η κυβέρνηση αποφασίζει αποτελώντας το 40% του 58% του εκλογικού σώματος.      

Στόχος τους είναι η διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου που θα τους εξασφαλίζει φτηνούς εργάτες γι’ αυτό κυβέρνηση και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους προκειμένου να διαφυλάξουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής τους. 

Δεν θα τους περάσει. Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά και με αυτά λειτουργούν και αποφασίζουν τη πάλη τους και τους αγώνες τους, δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στις κυβερνήσεις τους αλλά στους εργαζόμενους τους και την κοινωνία.                                                                       

Καλούμε  όλους  τους  εργαζόμενους  να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, να καταγγείλουν τους  κυβερνητικούς  σχεδιασμούς  και μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουν απόφαση απεργιακής  απάντησης  όποτε η κυβέρνηση τολμήσει να περάσει  το αντεργατικό  έκτρωμα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Comments are closed.