Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου : Στις 24 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε στη Γενική Πανελλαδική Απεργία.

image_pdfimage_print

Τα σχέδια της κυβέρνησης με στόχο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα μας δεν θα περάσουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ εντείνει την επίθεση στους εργαζομένους παίρνοντας την σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας το έργο από εκεί που το άφησαν, τσακίζοντας  τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Τα περί «αποκατάστασης της κανονικότητας στην αγορά εργασίας» αφορούν αποκλειστικά τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, γι’ αυτό και τα κυβερνητικά σχέδια βασικό στόχο έχουν το χτύπημα σε όποια εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει, με την περαιτέρω συμπίεση των μισθών, την πλήρη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, ξεκινώντας από τις επικουρικές συντάξεις, αλλά και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών. 

Δεν θα τους αφήσουμε να ενταφιάσουν οριστικά τις  κλαδικές  συμβάσεις εργασίας στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Όχι στην εκ νέου μείωση των άθλιων μισθών μας .

Όχι στο «ηλεκτρονικό μητρώο» και την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες .Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων.

Δεν θα γίνουμε συνυπεύθυνοι οι εργαζόμενοι για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Όχι στην υπονόμευση της  πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης

Όχι στις ομαδικές απολύσεις που φέρνουν το lockout (ανταπεργία των εργοδοτών).

Όχι  δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι χωρίς διεκδικήσεις στο όνομα της «ανάπτυξης» που μοιράζει «δώρα» στους επιχειρηματικούς ομίλους και πετσοκόβει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Όχι στον ορισμό του Υπουργού Εργασίας ως ανώτατου άρχοντα ,που θα καθορίζει με Υπουργικές Αποφάσεις το συνδικαλιστικό νόμο και τα καταστατικά των Σωματείων.

Λένε ψέματα ότι όλα αυτά γίνονται για να υπάρχει στα σωματεία περισσότερη «δημοκρατία». Αυτοί που σήμερα κόπτονται είναι αυτοί που βγάζουν παράνομες και καταχρηστικές το 90% των απεργιών στις αίθουσες των δικαστηρίων. 

Λένε ψέματα ότι στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κατακερματισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτοί ήταν που καθόντουσαν πλάι πλάι στους κοινωνικούς διαλόγους και καταρράκωναν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.   

Συνάδελφοι αποτελεί μονόδρομο, για κάθε εργαζόμενο, να δώσει τη μάχη ώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του κράτους να μείνουν στα χαρτιά και να κλιμακώσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, την απάντηση των εργαζομένων, στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτή την κατάσταση, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση της απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Διεκδικούμε:

  • Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα.
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να μην απολυθεί κανείς!
  • Ένταξη στα βαρέα-ανθυγιεινά επαγγέλματα όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
  • Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και της επιχειρηματικής δράσης.
  • Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο σκούπα σε μισθούς και συνδικαλιστικές ελευθερίες τώρα!!!!

Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν πάει άλλο. Δίνουμε απάντηση στη κυβέρνηση. Κάνουμε το φόβο τους, όπλο μας. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μετατρέψει τα σωματεία μας σε γραφειοκρατικούς μηχανισμούς. Περνάμε στην αντεπίθεση. Στον πόλεμο που μας άνοιξαν, απαντάμε με την οργάνωση της πάλης μας. 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 10ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου.

 

 

 

Comments are closed.