Σύλλογος Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας : Κάτω τα χέρια από την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

     Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Λαϊκού Νοσοκομείου Αθήνας καταγγέλλει ομόφωνα τη δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτης η οποία στις 28/11 οδηγείται σε δίκη με εργαλείο το νόμο Χρυσοχοΐδη, δηλαδή το νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση των υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις» των αστυνομικών όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα. Η κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στο υπουργείο Υγείας είχε πραγματοποιηθεί με αίτημα τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία.

     Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον αντιδραστικό και αυταρχικό νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Ο χρόνος που μεθοδεύεται μια τέτοια δίκη προφανώς δεν είναι τυχαίος. Επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα τρομοκράτησης και συμμόρφωσης των εργαζομένων και του λαού απέναντι σε μια πολιτική που τον συνθλίβει καθημερινά.

     Η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για την ακύρωση όλων των κατασταλτικών, αντιδραστικών νόμων και ρυθμίσεων. Δυναμώνουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αυξήσεις στους μισθούς μας , για δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

     Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη στη πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη και θα δώσουμε το αγωνιστικό παρόν την ημέρα της δίκης 28/11/2022 στα δικαστήρια.

     Συμμετέχουμε μαζικά στην 24ώρη Πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτωβρίου και στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου!

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο, ενάντια στο νομοσχέδιο...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τις ελλείψεις στα φάρμακα

Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλη συζήτηση για τις ελλείψεις σε μια σειρά φάρμακα, πολλά...