Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΠΑ “Π&Α Κυριακού”: Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπομετάγγιση ασθενών

Δημοσιεύτηκε στις

Σε κίνδυνο 800 παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία!

Από τον περασμένο Ιούνη πάνω από 800 είναι τα παιδιά υπομεταγγίζονται. Δηλαδή παίρνουν λιγότερο αίμα απ’ όσο χρειάζονται, για παράδειγμα αντί για 550ml αίματος λαμβάνουν 150 ml, με σοβαρότατες και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Η, προ μηνών, συμφωνία του υπουργείου Υγείας για την προμήθεια φιαλών αίματος από τη Γενεύη δεν λύνει το πρόβλημα. Περίπου 2.500 ασθενείς με μεσογειακή αναιμία έχουν ως βασική θεραπεία τις συστηματικές μεταγγίσεις (ανά 15 μέρες) ξεκινώντας από τη βρεφική ηλικία. Πανελλαδικά το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες τακτικά μεταγγιζόμενους ασθενείς, ενώ μόνο στην Αττική είναι 1.500 που εξυπηρετούνται σε 7 μονάδες.

 Το πρόβλημα των υπομεταγγίσεων και των αναβολών αποτελεί χρόνιο πρόβλημα, ουδέποτε υπήρξε πρόβλεψη για νέες υποδομές και για μια ασθένεια που ξεκίνησε ως παιδιατρικό νόσημα και σήμερα λόγω της εξέλιξης της επιστήμης αποτελεί κυρίως νόσημα ενηλίκων, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας να παραμένει διαχρονικά αποδεκατισμένο.Οι ελλείψεις σε αίμα έχουν να κάνουν με την τεράστια έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σε όλο το σύστημα Υγείας και βεβαίως και στα τμήματα αιμοδοσίας, που τα τελευταία χρόνια έχουν περιορίσει τις ώρες και τις μέρες αιμοδοσίας με τραγικές επιπτώσεις στην επάρκεια αίματος στη χώρα μας και ιδιαίτερα στους χρόνιους πάσχοντες και στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς.

Για μια ακόμα φορά αναδεικνύεται πως όσο προχωράει το σμπαράλιασμα και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας, τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όλο και μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα για τους ασθενείς και το προσωπικό.

Δείχνουμε αλληλεγγύη, δίνουμε αίμα!

  • Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη,στις 12 το μεσημέρι, έξω από το κέντρο διοίκησης του Παίδων «Αγία Σοφία»
  • Καλούμε όλους τους εργαζομένους να προσφέρουν εθελοντικά αίμα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου μας.

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου

Ακούστε αύριο στο webradio του ΠΑΜΕ στις 6μμ την εκπομπή του Κλαδικού Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων...

Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου: Επιστολή για κοινοποίηση στάσης εργασίας του συνδικάτου στις 30 Νοεμβρίου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου σε συνεδρίασή του αποφάσισε την κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας...

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον...