Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Ζωγράφου: 1η Δεκέμβρη συγκέντρωση στις 10πμ έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ

Δημοσιεύτηκε στις

Ενημερωθήκαμε, στις 28/11/2023, μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση, από την Διοίκηση του Δήμου, ότι 14 συνάδελφοι μας, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση, μέσω ΑΣΕΠ,  με προκήρυξη, για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, στη Δ/νση Καθαριότητας-Πρασίνου και Μηχανολογικού Εξοπλισμού στο Δήμο Ζωγράφου, πρέπει να απολυθούν μέχρι τις 28/12/2023, συμπληρώνοντας μόνο 4 μήνες εργασίας, κρίνοντας την πρόσληψή τους μη νόμιμη.

Οι συνάδελφοι, στην πραγματικότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διότι η έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει κόκκινο στο Δήμο μας, είτε λόγω συνταξιοδοτήσεων είτε λόγω κινητικότητας και τα κενά είναι πολλαπλάσια αυτών των 14 θέσεων εργασίας.

Οι συνάδελφοι στην κυριολεξία πετιούνται στο δρόμο μέσα στις μέρες των Χριστουγέννων, την ώρα που το διάστημα αυτό οι ανάγκες για καθαριότητα στην πόλη είναι αυξημένες κατά πολύ, πράγμα που το ξέρουν όλοι.

Η συνεχιζόμενη πολιτική της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελαστικών μορφών, των συμβάσεων λάστιχο έχουν οδηγήσει στο να μην υπάρχει μόνιμο προσωπικό, επαρκές, για όλο τον δημόσιο τομέα.

Ακόμα και αυτές οι πετσοκομμένες θέσεις εργασίας στους Δήμους και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, ακυρώνονται  με διάφορους μηχανισμούς και τερτίπια.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας (3) την Παρασκευή 1/12/2023 και ώρες 09:00 – 12:00 και καλεί όλους τους εργαζόμενους  σε συγκέντρωση στις 10.00πμ, έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, στην οδό Πουλίου 6, Αθήνα.

Η παρουσία όλων μας κρίνεται απαραίτητη!

Περισσότερα

Συνδικάτο Γάλακτος τροφίμων και ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης : Συσκεψη για την προετοιμασία της Απεργίας 1 Οκτώβρη

Εν όψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας την 1η Οκτώβρη ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης...

Συγκέντρωση σωματείων & φορέων Ν. Ιωνίας την Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη 7μμ στην πλατεία Σημηριώτη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΟΚΤΩΒΡΗ 10.30 π.μ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ...

Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσιών Υπαλλήλων Αθήνας – Για το καλάθι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 

                 Για το καλάθι της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης  «Τα όποια μέτρα στήριξης δεν θα...