Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νισύρου : Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν τη πάλη τους και τους αγώνες τους,

image_pdfimage_print

Και ξαφνικά η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να νομοθετήσει σειρά τροπολογιών με σκοπό την «δημοκρατικότερη λειτουργία των σωματείων»!!!

Μα ποιόν κοροϊδεύουν; Όλοι γνωρίζουν ότι η δημοκρατία τους σταματάει στις πύλες των εργασιακών χώρων. Η «δημοκρατία» τους δεν χωράει την μόνιμη και σταθερή εργασία. Το ξέρουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που βρίσκονται σε διαρκή ομηρεία σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων τους και ταυτόχρονα βλέπουν την συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων και της ομοσπονδίας να μην τους εγγράφουν ούτε καν σαν μέλη,

Η «δημοκρατία» τους δεν εξασφαλίζει το καθημερινό ψωμί, την δωρεάν εκπαίδευση, την στέγη, την γιατρεία, την σύνταξη, ούτε και τις στοιχειώδεις διακοπές των πολλών. Να πεδία δόξης λαμπρά να ασχοληθούν. Αντί αυτών όμως ενδιαφέρονται για την «δημοκρατία» στα σωματεία. Γιατί άραγε;

Μα ακριβώς για να ικανοποιήσουν παραπέρα τις απαιτήσεις του ΣΕΒ. Για να καλύψουν όσα ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε, δηλαδή το υπόλοιπο 38%, αφού όπως ο ίδιος ο ΣΕΒ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε το 62% των απαιτήσεών του, με κορυφή τα εμπόδια στην προκήρυξη απεργίας.

Γιατί θέλουν φακέλωμα των σωματείων και των συνδικαλιστών σε πρώτη φάση; Μα για να φτιάξουν μια λίστα πρωτοπόρων εργαζομένων που θα ενημερώνει τους εργοδότες ώστε να αποφεύγονται οι ενοχλητικές φωνές και προσλήψεις. Την ίδια στιγμή πρωτοπόροι εργάτες απολύονται ενώ ο συνδικαλιστικός νόμος γίνεται σκουπίδι στα νύχια της δικαιοσύνης που βγάζει το 98% των κινητοποιήσεων παράνομες. Αυτή την «δημοκρατία» προστατεύουν.

Γιατί ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία; Για να χτυπήσουν τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες, την ανταλλαγή απόψεων και πείρας. Θέλουν το εργάτη απομονωμένο και φοβισμένο, να «κοιτάζει τη δουλίτσα του», να μην μιλάει όταν ο εργοδότης αυθαιρετεί, να μην διεκδικεί καλύτερους όρους εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς, να μιλάνε άλλοι για αυτόν . Κάτω από την διαρκή απειλή και τον φόβο διαρροής της ψήφου του ή της στάσης του. Αυτή την «δημοκρατία» υπηρετούν.

Κυβέρνηση και εργοδότες παίρνουν τα μέτρα τους προκειμένου να διαφυλάξουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο που μπορεί στο μέλλον να τους δημιουργήσει προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής τους. Ξέρουν καλά τι τους φοβίζει. Το οργανωμένο, μαζικό, ταξικό κίνημα.

Ξέρουν όμως και κάτι άλλο. Την συνέχεια του έργου. Έργο που περιλαμβάνει απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο δομών κλπ. σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει. Τα συνδικάτα και καταστατικά έχουν και με αυτά λειτουργούν, με αυτά αποφασίζουν τη πάλη τους και τους αγώνες τους, Σε καμιά περίπτωση δεν λογοδοτούν στους εργοδότες και στη κυβέρνηση αλλά στα μέλη τους και τη κοινωνία.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα. Τα σχέδια τους δεν μας φοβίζουν, μας πεισμώνουν,

Άμεσα θα προκαλέσουμε γενική συνέλευση που μέσα από ζωντανό διάλογο θα προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα μας.

Comments are closed.