Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού : Ζήτω η 1η Μάη. Ζήτω η Παγκόσμια Εργατική Τάξη

0
image_pdfimage_print

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.

Ειδικά αυτή την 1 η Μάη μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Η πανδημία ανέδειξε το πιο σκληρό πρόσωπο του σάπιου συστήματος. Οι μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες κερδοφορούν σε βάρος της υγείας του λαού. Οι ΜΕΘ δεν επαρκούν και καθημερινά καταγράφονται νέα μαύρα ρεκόρ διασωληνωμένων και κρουσμάτων.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι στους Δήμους που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή, είναι εκτός σχεδιασμού και προτεραιοτήτων. Ούτε καν rapid test δεν γίνονται σε τακτική βάση στους εργαζόμενους, ενώ οι συνάδελφοι στην καθαριότητα εκτός των επαγγελματικών κινδύνων θα έχουν να αντιμετωπίσουν και την ανεξέλεγκτη απόρριψη των self-test στους κάδους απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δεν διστάζει προκλητικά και παραμονές της εργατικής πρωτομαγιάς, να προετοιμάζει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, για τη θεσμοθέτηση του 10ωρου χωρίς πρόσθετη αμοιβή, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στην συνδικαλιστική δράση.

Κάνεις δεν πρέπει να έχει αυταπάτες! Η κυβέρνηση και οι Δήμαρχοι ακόμα και την περίοδο των κρίσεων, όπως η πανδημία, εκμεταλλεύονται για να περνούν τα διαλυτικά σχέδια τους.

 Η διοίκηση του Δήμου στη περίοδο της πανδημίας προχωρά σε ίδρυση Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε. που βάζουν μπουρλότο και οδηγούν στη διάλυση των δομών του Δήμου. Χαρακτηριστικά προβλέπονται στις υπό ίδρυση εταιρείες η μεταφορά του συνόλου των πολιτιστικών δράσεων, η Δημοτική Συγκοινωνία, οι Τεχνικές Υπηρεσίες κ.λ.π.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες των συντρόφων μας που έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα :

 Την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε όλους τους εργαζόμενους.
 Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό.
 Παράταση τουλάχιστον μέχρι 31/12/2021 των συμβάσεων των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία.
 Μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.
 Καμία μεταφορά υπηρεσίας και προσωπικού του Δήμου στις υπό ίδρυση επιχειρήσεις.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ

ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Share.

Comments are closed.