Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλύμνου :Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα και προετοιμασία απεργιακής απάντησης, όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση των συνδικάτων

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει έτοιμο νόμο για το χτύπημα των σωματείων και επιδείνωση παραπέρα του ασφαλιστικού συστήματος. Βρίσκοντας προετοιμασμένο το έδαφος υλοποίησης των επιδιώξεων της μεγαλοεργοδοσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς χάσιμο χρόνου κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων.

Ο στόχος των επιχειρηματικών ομίλων για διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου που θα τους εξασφαλίζει φτηνούς εργάτες, το βάθεμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων προϋποθέτει και την καταστολή των αγώνων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης, να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στο ξεζούμισμα τους και τα “σκυλιά δεμένα” για τη διαφύλαξη της κερδοφορίας των λίγων, σε κάθε περίπτωση.

Μιλάνε υποκριτικά περί “δημοκρατίας” όταν οι πιέσεις, οι εκβιασμοί και η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζουν στους χώρους δουλειάς, όταν ετοιμάζουν γενικευμένο φακέλωμα για να γνωρίζει η εργοδοσία ανά πάσα στιγμή τα πάντα, όταν σχεδιάζουν να παρέμβουν ωμά στα συνδικάτα καταργώντας τα καταστατικά και τις συλλογικές διαδικασίες, όπως τη Γενική τους Συνέλευση που αποτελεί το ανώτατο όργανο για τη λήψη των αποφάσεων των εργαζομένων, όταν η ίδια η κυβέρνηση αποφασίζει, ενώ αποτελεί το 40% του 58% του εκλογικού σώματος. Για τον εργάτη όμως που παλεύει για το ψωμί του και τη ζωή του, απαιτούν και ζητάνε καθολική συμμετοχή και πλήρες φακέλωμα σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες που συμμετέχει για να μη σηκώνει κεφάλι, να μη διεκδικεί καλύτερο μεροκάματο, ανθρώπινο ωράριο, τον κλεμμένο ιδρώτα του για να μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες ίων εργαζομένων. Τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δεν μπαίνουν στο γύψο! Τα συνδικάτα έχουν καταστατικά! Με βάση αυτά αποφασίζουν. Με βάση αυτά παλεύουν, οργανώνουν την πάλη τους, τις μορφές αγώνα. Δεν λογοδοτούν στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις τους. Λογοδοτούν στα μέλη τους, στους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Να σημάνει ξεσηκωμός

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε ετοιμότητα και προετοιμασία απεργιακής απάντησης, όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση τη λειτουργία των συνδικάτων, στο δικαίωμα στην απεργία !

ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΠΟΝΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΤΟ Δ.Σ

Comments are closed.