Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής: Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 17 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 ΠΜ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

   Συνάδελφοι ,

 Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου μας συμμετέχει στην 24ώρη απεργία στις 17 του Απρίλη που προκήρυξε το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ  και καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας  να πάρουν μαζικά μέρος  . 

Διεκδικούμε: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς μας 20%.Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα τηςδιετίας 2016 – 2017.
  • Μέτρα που θα προστατεύουν το εισόδημα μας,
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση του Νόμου Βορίδη αλλά και όλων των αντεργατικών διατάξεων που απαγορεύουν τη μονιμοποίηση των συναδέλφων με ελαστικές μορφές εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικούε όλες τις υπηρεσίες.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

   Συνάδελφοι η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημαδε θα συγκαλυφθεί!

  Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Βάζουμε μπροστά τις ζωές μας,  τις ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας. Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα της κυβέρνησης  των 40 και 45 ευρώ, είναι κοροϊδία. Μετά από 13 χρόνια καθήλωσης των μισθών η κυβέρνηση δηλώνει ότι τα δημοσιονομικά της χώρας δεν επαρκούν για μεγαλύτερες αυξήσεις στο δημόσιο. Δεν επαρκούν για να στελεχωθούν κρίσιμες υποδομές από μόνιμο προσωπικό όπως στην υγεία, τη παιδεία, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες των δήμων. Πληρώνουμε και ξαναπληρώνουμε για υπηρεσίες που θα έπρεπε να είναι δωρεάν όπως τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ μέσα από την περιβόητη αξιολόγηση στη παιδεία προχωράνε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αυτή τη πολιτική στηρίζουν και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών ακολουθώντας  πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης, εμπορευματοποιούν τις δημοτικές υπηρεσίες, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη, γενικεύουν τις ελαστικές μορφές εργασίας, ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες, ιδρύουν αναπτυξιακούς οργανισμούς, παίζουν κορόνα γράμματα με την υγεία και την ασφάλεια μας στα αμαξοστάσια και τα τεχνικά συνεργία την ώρα που η κρατική χρηματοδότηση των δήμων είναι για μία ακόμα χρονιά μειωμένη.

  Στις ίδιες ράγες κινούνται και οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Απομακρύνσου είναι επικίνδυνες.Όπως ξεφτιλίστηκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις 28 Φλεβάρη, έτσι θα καταγραφεί η ξεφτίλα της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ για τις 17 Απρίλη. Στο διαγωνισμό ξεφτίλας το σκορ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ είναι 1-1.Προκειμένου να στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική αγνόησαν τις δεκάδες αποφάσεις σωματείων στο δημόσιο για να υπάρξει απεργία στις 17 Απρίλη.

 Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τη μαζικότατη απεργία στις 28 Φλεβάρη, Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΑΣΚ – ΟΤΑ  της δίνουν φιλί ζωής, προσπαθούν να τη βγάλουν από τα αδιέξοδα. Για να δικαιολογήσουν την επιλογή τους επικαλούνται ότι δεν μπορούν να πάνε σε κοινή απεργία με αυτή τη ΓΣΕΕ γιατί είναι συμβιβασμένη, όταν τον Δεκέμβρη έστειλαν επιστολή στην Εκτελεστική της Επιτροπή για να υπάρχει κοινό σχέδιο (!). Υπονομεύουν τη δυνατότητα να υπάρξει ενιαία απάντηση των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κλιμάκωση των αγωνιστικών τους διεκδικήσεων, κλείνουν το μάτι στους εργαζόμενους για απεργοσπασία όπου υπάρξει απόφαση.

  Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο. Να γίνει δική μας υπόθεση η επιτυχία της απεργίας στις 17 του Απρίλη. Να βουλιάξουμε την Αθήνα αλλά και όλες τις πόλεις που θα γίνουν κινητοποιήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!!

 

Περισσότερα

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, εκφράζει την αλληλεγγύη...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ Το...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Για τον αποκλεισμό των εργαζομένων του ΙΦΕΤ από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε. στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Ι.Φ.Ε.Τ., μέλος μας, για το αυτονόητο αίτημα να...