Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας : Με ενότητα και αγώνα επιβάλλαμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας

0
image_pdfimage_print

Πριν ακόμα ψηφιστεί το νομοσχέδιο -έκτρωμα για τα εργασιακά , η Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, έσπευσε να τον εφαρμόσει .

    Το έργο ανέλαβε με η Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών της ΔΕΥΑ Καλαμάτας,      με έγγραφο της ορίζοντας προσωπικό ασφαλείας το 30% των εργαζομένων.

    Φυσικά η προσπάθεια τους έπεσε στο κενό, αφού οι εργαζόμενοι τους αγνόησαν  και συμμετείχαν μαζικά στην απεργία.

     Συγκεκριμένα από τους 101 εργαζόμενους η ΔΕΥΑΚ λειτούργησε με 10 απεργοσπάστες. 44 δήλωσαν απεργία,11 προσωπικό ασφαλείας πού όρισε το Σωματείο, και οι υπόλοιποι βρίσκονταν σε κανονική και αναρρωτική άδεια.

Φαίνεται ότι ο υπερβάλλον  ζήλος της Διευθύντριας στα νέα της καθήκοντα  και η εμπειρία της, από την συνδικαλιστική της δράση  στην ΕΥΔΑΠ, πού ήταν προσκολλημένη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, την οδηγούν σε πράξεις εφαρμογής των διατάξεων του αντεργατικού εκτρώματος πριν ακόμα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ Καλαμάτας αξιοποιώντας την εμπειρία από τους αγώνες του Σωματείου τους, αψήφησαν τις εντολές της Διοίκησης, έδωσαν αγωνιστική απάντηση με την μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων. Με την στάση τους έδωσαν μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας. Οι νόμοι τους πού μαζί παλεύουν να περάσουν Διοίκηση και Διευθυντές θα μείνουν στα χαρτιά. Άλλωστε το έχουμε αποδείξει. Με ενότητα και αγώνα επιβάλλαμε μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ενάντια στους νόμους και την πολιτική όλων των Κυβερνήσεων που προωθούν  ελαστικές και ορισμένου χρόνου σχέσεις εργασίας

Share.

Comments are closed.