Τρίτη, 22 Ιουνίου

Σύλλογος Εργαζ. Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης : Ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

0
image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης συμφωνεί με το παρακάτω ψήφισμα των εργατικών σωματείων και καλεί τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων και άλλων φορέων που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις, για τις κτηνωδίες του κράτους του Ισραήλ, για συμπαράσταση – αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Ψήφισμα καταδίκης των δολοφονικών επιθέσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας

Τα εργατικά σωματεία που συνυπογράφουμε το ψήφισμα, καταγγέλλουμε το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, με τη νέα δολοφονική αεροπορική επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων 9 παιδιά, και τραυματίστηκαν δεκάδες ακόμη. Αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας, συνέχεια της επίθεσης ισραηλινών δυνάμεων καταστολής στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ανατολική Ιερουσαλήμ ενάντια στους προσκυνητές, με δεκάδες τραυματίες αλλά και ενάντια στους διαδηλωτές στην συνοικία ΣέιχΤζάρα, όπου η ισραηλινή αστυνομία εκτοπίζει Παλαιστίνιους για να εγκατασταθούν έποικοι.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί με τον αγώνα του, εδώ και δεκαετίες, το αυτονόητο δικαίωμα: Να έχει δικό του κυρίαρχο κράτος, στα όρια του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της Κυβέρνησης που δε βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα για τη σφαγή που γίνεται στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ. Φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί ενισχύει τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συνεργασίες με το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ, ενώ παράλληλα δεν προχωρά στην υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Ελληνικής Βουλής από τον Δεκέμβρη του 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε καθήκον να αντιταχθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιους σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των λαών, αλλά στοχεύουν στον έλεγχο του πλούτου και των δρόμων μεταφοράς του στην ευρύτερη περιοχή.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΑΑΤ, στις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων, της Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), των Παλαιστινίων, των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ και της  Νεολαίας.

 

Τετάρτη 12 Μάη στις 6 μ.μ. στη Νέα Παραλία, στο ύψος των “Ομπρέλων”, Φοιτητικοί Σύλλογοι ΑΠΘ.

Πέμπτη 13 Μάη στις 7 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, Νεολαία της ΚΝΕ.

Σάββατο 15 Μάη στις 12:00 το μεσημέρι στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή και Αριστοτέλους), εξόρμηση για ενημέρωση του λαού της Θεσσαλονίκης,ΕΔΥΕΘ και Παλαιστίνιοι.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στον πολύπαθο λαό της Παλαιστίνης που δοκιμάζεται για ακόμη μια φορά.

 

Share.

Comments are closed.