Σύλλογος Εργαζ. Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκη: Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας

0
image_pdfimage_print

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης μετά από την πρόσκληση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (Ε.Ν.Ι.Θ.) (Αρ. Πρωτ. 97/17-11-21), αποφάσισε την συμμετοχή του Συλλόγου στην σύσκεψη-συζήτηση των σωματείων  και φορέων για την υγεία την Δευτέρα 22-11-2021 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα συζητηθούν, η πορεία της πανδημίας, τα τεράστια προβλήματα στο ΕΣΥ και οι ελλείψεις σε όλους τους χώρους, καθώς και οι άμεσες αναγκαίες λύσεις που πρέπει να διεκδικήσει το κίνημα.

  Επίσης αποφάσισε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το σοβαρότατο και επιτακτικό ζήτημα της προστασίας της υγείας όλων, την Πέμπτη 25-11-21στις 18:30 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

  Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τους νεκρούς μας σαν αριθμούς, δεν δεχόμαστε οι άρρωστοί μας να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, εδώ και τώρα μέτρα για την υγεία μας!

Διεκδικούμε: 

  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών. Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας στον ΟΑΣΘ, με πύκνωση δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων. 
  • Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικούώστε να καλυφθούν τα αρκετές χιλιάδες οργανικά κενά στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ανάπτυξη νέων και σύγχρονων κλινών ΜΕΘ σε κάθε νοσοκομείο και πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού για να τις στελεχώσει. Άμεσο άνοιγμα του «Παναγία» και του «Λοιμωδών» για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών νοσηλείας. 
  • Επίταξη 120 κλινών ΜΕΘ και των τουλάχιστον 1.000 κλινών νοσηλείαςπου έχουν οι 5 μεγάλες ιδιωτικές πολυκλινικές της πόλης. Επίταξη ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων με στόχο την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των διαγνωστικών ελέγχων. 
  • Πρόσληψη εκπαιδευτικών και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15.Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία.
Share.

Comments are closed.