Σύλλογος Εργαζ. Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής : Συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την αξιολόγηση

0
image_pdfimage_print

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

              Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 η σημερινή κυβέρνηση σταθερά προσανατολισμένη στην διάλυση, στην υποβάθμιση, την απαξίωση του δημόσιου τομέα και την χρησιμοποίησή του σαν εργαλείο στήριξης της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, συνεχίζει όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, να οικοδομεί το «σύγχρονο», ευέλικτο επιτελικό κράτος. Η λεγόμενη αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων, όπως και οι Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, αποτελούν το μηχανισμό μέσω των οποίων θα έχει σε ομηρία χιλιάδες εργαζόμενους και θα αναβαθμίζει τους πρόθυμους σε αρεστούς και τους αρεστούς σε άριστους.

Όταν ο Δημόσιος Τομέας είναι απογυμνωμένος από εργαζόμενους και το σύνολο των υπηρεσιών είναι υποστελεχωμένο, όταν οι χρηματοδοτήσεις κάθε χρόνο μειώνονται, ακόμα και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς (υγεία, παιδεία), όταν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς αυξάνονται και ταυτόχρονα εντατικοποιείται κάθε μορφή εργασίας, όταν παραγωγικές δραστηριότητες του δημοσίου, άμεσα ή έμμεσα εκχωρούνται σε ιδιώτες, όταν η επιλογή στις θέσεις ευθύνης δεν γίνεται μέσα από διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες και η απευθείας ανάθεση καθηκόντων θέσεων ευθύνης από παρέκκλιση έχει γίνει ο μόνιμος κανόνας, η εμμονή οποιασδήποτε κυβέρνησης στην εφαρμογή ενός διάτρητου συστήματος αξιολόγησης, η οποία παράλληλα θα παράγει και δυσμενή αποτελέσματα είναι επικίνδυνη.

Οι εργαζόμενοι δεν συναινούμε, δεν νομιμοποιούμε, δεν συμμετέχουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

ΈΧΟΥΜΕ εμπειρία μας τι σημαίνει ‘’αξιολόγηση’’: το 2013, με Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον νυν Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, «αξιοποιήθηκε» για να βγουν σε διαθεσιμότητα συνάδελφοί μας. Το 2018 με την τροπολογία – ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ αποτέλεσε μέσο εκβιασμού για να μην καταλάβουν θέσεις ευθύνης όσοι απείχαν από αυτήν λόγω της συμμετοχής τους στη νόμιμα διακηρυγμένη απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα, όπως πάντα άλλωστε, χρησιμοποιείται ως μέσο «επίδειξης ισχύος», πειθαναγκασμού και χειραγώγησης. Είναι πολλοί οι συνάδελφοι που απευθύνονται στο σύλλογο, ακόμη και όσων αρχικά είχαν αυταπάτες για το ρόλο της αξιολόγησης και μετείχαν στη διαδικασία, σχετικά με αξιολογήσεις που σε καμία περίπτωση δε βασίζονται σε πραγματικά και αντικειμενικά στοιχεία αλλά συντάσσονται με άλλα κριτήρια που δε σχετίζονται με την απόδοση του υπαλλήλου, για ακραίες περιπτώσεις όπου συνάδελφοι αξιολογούνται ως ανεπαρκείς με βαθμολογίες ακόμη και κάτω του 40 (τι κι αν την προηγούμενη χρονιά είχαν βαθμολογηθεί από τους ίδιους προϊσταμένους με 100!), αλλά και για τη μεγάλη πλειοψηφία των αξιολογήσεων που κυμαίνεται σε βαθμολογίες μεταξύ 75-89 για τις οποίες οι συνάδελφοι δεν έχουν κανένα μέσο για να αντικρούσουν και να υπερασπιστούν τη δουλειά τους αφού δεν προβλέπεται η διαδικασία της ένστασης.

Είναι τόση η πρεμούρα της κυβέρνησης της ΝΔ να επιβάλλει αυτή την αξιολόγησης που στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται ότι η μη συμμετοχή στις διαδικασίες της αξιολόγησης αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενισχύοντας παραπέρα τον τιμωρητικό χαρακτήρα της αξιολόγησης αφού επισείει την ποινή της στέρησης μισθού (ενός μήνα), αλλά και αναστολή της μισθολογικής εξέλιξης. Αποκαλύπτεται για άλλη μία φορά ότι η αξιολόγηση, δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, είναι αναγκαία.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης με τυράκι τα «bonus» και τα μισθολογικά κλιμάκια, όπως στην περίπτωση του νέου μισθολογίου στην ΑΑΔΕ.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης», για να διαφυλάξουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, για να αποτρέψουμε τις μισθολογικές ανισότητες και την λογική των «μπόνους», τις δυσμενείς υπηρεσιακές μεταβολές, τις απολύσεις, τον διαχωρισμό, την ομηρία και την διάσπαση των συναδέλφων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την «ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ» από κάθε διαδικασία που αφορά την «αξιολόγηση» σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, με μαζικές διαδικασίες και συλλογικό αγώνα.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι σύμφωνα με την αριθμ. απόφαση 559/2020 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η συμμετοχή στην απεργία – αποχή είναι νόμιμο δικαίωμα των υπαλλήλων και δεν μπορούν, για αυτόν τον λόγο, να αποκλειστούν από τις κρίσεις στελεχών (συν. 1).

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ τη δήλωση συμμετοχής (συνημμένο σχέδιο) στην αποχή από την «αξιολόγηση» και την κοινοποιούμε στο πρωτοβάθμιο Σύλλογο, μέσα στις φετινές προβλεπόμενες προθεσμίες για την «αξιολόγηση»:

  • Από 2/8/2021 έως 17/9/2021 ο αξιολογούμενος ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
  • Από 20/9/2021 έως 26/11/2021 ο Α΄ αξιολογητής προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διενέργεια της συμβουλευτικής συνέντευξης και ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.
  • Από 29/11/2021 έως 31/12/2021 ο Β΄ αξιολογητής ολοκληρώνει τη συμπλήρωση της έκθεσης αξιολόγησης κατά το σκέλος που τον αφορά.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε τους συναδέλφους μας να δώσουμε ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην κυβέρνηση ακυρώνοντας στην πράξη και αυτή την προσπάθεια.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας Ν. Αττικής καλεί τα μέλη του και όλους του συναδέλφους του ΥΠΑΑΤ:

  • Να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική αξιολόγηση.
  • Να υπογράψουν μαζικά, ατομικά ή ομαδικά (ανά Υπηρεσία/κτίριο) την προτεινόμενη Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη ΑπεργίαΑποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης και να την καταθέσουν στο Σύλλογο -Υπόδειγμα 1 (ατομική), 2 (ομαδική) (συν. 2,3).
Share.

Comments are closed.