Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου

Δημοσιεύτηκε στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του συλλόγου μας. Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι μίλησαν για τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς, τα φροντιστήρια, τα ιδιωτικά σχολεία, τα σχολικά λεωφορεία, τα κέντρα μελέτης. Αναδείχθηκε η ασυδοσία των εργοδοτών του κλάδου που έχουν αποθρασυνθεί από τους νόμους όλων των κυβερνήσεων με εμβληματικότερο το έκτρωμα του Χατζηδάκη. Επιβεβαιώθηκε, ωστόσο, ότι όπου οι εργαζόμενοι στηρίζονται και στηρίζουν το σωματείο τους μπορεί να αλλάξουν οι συσχετισμοί και οι νόμοι τους να μείνουν στα χαρτιά. Αναπτύχθηκε η πλούσια δράση του σωματείου, οι παρεμβάσεις του, η αναγκαιότητα ενίσχυσής του στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου για να μπούμε με μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στoν νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην Cosco,  ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Δημήτρη Δαγκλή, που η άδικη απώλεια της ζωής του μετατράπηκε σε δύναμη στα χέρια και στις ψυχές των συναδέλφων του.

Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΟΕΦΕ την Πέμπτη 11-11-21, στις 10:30πμ. Να διεκδικήσουμε: 

  • Αυξήσεις στους μισθούς,
  • Μέτρα προστασίας από την πανδημία,
  • Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας,
  • Να πληρωνόμαστε για συναντήσεις κηδεμόνων, αλλά και meetings ειδικοτήτων, εκπόνηση σημειώσεων, διόρθωση διαγωνισμάτων κ.α.
  • Να σταματήσει η κατάπτυστη προσφυγή της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ που θέλει να κατεβάσει κι άλλο το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά,
  • Τέρμα στη μαύρη εργασία, όλες οι ώρες δηλωμένες.

Μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου να φτάσει το κάλεσμά μας παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους συναδέλφους. Μόνο η ενίσχυση του σωματείου μπορεί να αλλάξει τα πράγματα υπέρ μας. Η ενίσχυσή του και με περισσότερους αντιπροσώπους στο ΕΚΑ θα συμβάλει στην ανατροπή των συσχετισμών απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη συνδικαλιστική μαφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ.

Περισσότερα

Σωματείο Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας: Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για την 13ωρη εργασία

Τρίτη 14 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : # Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για...

Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά: Όλοι στην απεργία 14 Οκτώβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025 ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Αυτοκινητοπορεία στο κέντρο Λαμίας το Σάββατο 11 Οκτώβρη

Αυτοκινητοπορεία στο κέντρο της Λαμίας το Σάββατο 11/10  Τρίτη 14 Οκτώβρη απεργούμε Το νομοσχέδιο της...