Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Κινητοποίηση την Τρίτη 20 Ιούλη για άμεσα μέτρα στήριξης της υγείας του λαού

0
image_pdfimage_print

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ,

ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Το 4ου κύμα πανδημίας, με χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση που έχει ως βασική αιτία τη συνεχή αποδυνάμωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δια στόματος πρωθυπουργού μάθαμε κιόλας “ότι έχουμε περισσότερα νοσοκομεία από όσα χρειαζόμαστε”. Το ξήλωμα των πρωτοκόλλων υγείας στις μεταφορές, τον τουρισμό, την εκπαίδευση και αλλού, με ευθύνη των επιχειρηματικών ομίλων, συμπληρώνει το μπόλικο θράσος της κυβέρνησης που ρίχνει την ευθύνη της διασποράς στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Όμως, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, από τη στιγμή που δεν πήρε κανένα μέτρο επιστημονικής ενημέρωσής του λαού γύρω από τους εμβολιασμούς, κανένα μέτρο για την ενίσχυση των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κανένα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα ΜΜΜ, όπου ο κόσμος παστώνεται σαν τις σαρδέλες. Προφανώς όλα αυτά δε χωράνε στον στενό κορσέ της στήριξης του κεφαλαίου, στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη.

Η συνεχής επίκληση στην ατομική ευθύνη, λέγοντας μας πως το μόνο που μένει είναι οι εμβολιασμοί, οδηγεί σε μια κατάσταση εκρηκτική. Οι πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες για τα μέτρα προστασίας, στις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, στη λογική της ανταποδοτικότητας στην υγεία, στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κρατική-κοινωνική ευθύνη.

Με τα σχολεία εδώ και 2 χρόνια να ανοιγοκλείνουν και την τηλεκπαίδευση να έχει δημιουργήσει σοβαρά μαθησιακά και άλλα προβλήματα στους μαθητές,  η Υπουργός Παιδείας καθησυχάζει πως δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα για την έναρξη της νέας χρονιάς, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα και θέτοντας σε κίνδυνο μαθητές και εργαζόμενους. Ήδη μεθοδεύονται συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων. Φαίνεται, δηλαδή, πως το άνοιγμα το Σεπτέμβριο θα γίνει με ακόμα χειρότερους όρους.

Η πολιτική της κυβέρνησης δίνει πάτημα στην εργοδοσία να ξεσαλώσει. Ιδιωτικά σχολεία ειδοποιούν τους συναδέλφους ότι, αν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δεν θα μπορέσουν να αναλάβουν υπηρεσία τον Σεπτέμβριο, την ώρα που οι σχολάρχες ελάχιστα μέτρα πήραν για την προστασία των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Για τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης δεν έχει προβλεφθεί κανένα επίσημο πρωτόκολλο λειτουργίας, με σαφείς και επικαιροποιημένες οδηγίες, ώστε να λειτουργούν σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, ενώ ήδη μετράμε δεκάδες περιπτώσεις κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την υιοθέτηση του κάλπικου διαχωρισμού σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ως πρόσχημα για απολύσεις. Όπως δεν αφήσαμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, έτσι και τώρα πιο αποφασιστικά πρωτοστατούμε στην πάλη διεκδικώντας μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς για εμάς και τους μαθητές μας. Γιατί η ζωή και η υγεία μας δεν είναι «παίξε-γέλασε».

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων και των φροντιστηρίων, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα των χώρων.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα Υγείας, με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
  • Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις μαθησιακές ανάγκες, να υπάρξει στήριξη των μαθητών και ενισχυτική διδασκαλία.
  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μεταφερόμενων μαθητών, να μειωθεί η πληρότητα στα σχολικά λεωφορεία.Μέτρα προστασίας στις αστικές συγκοινωνίες, με πύκνωση των δρομολογίων και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

                        ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/7, ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ., ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

 

Share.

Comments are closed.