Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου

Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής “Ο ΒΥΡΩΝ” : Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας για την απόλυση συναδέλφου

0
image_pdfimage_print

Καταγγέλλουμε και απαιτούμε εδώ και τώρα την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας εκπαιδευτικού Α.Π., ο οποίος μετά από μόλις ενάμιση μήνα υπηρεσίας στα εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία», απολύεται με αστείες δικαιολογίες του τύπου «οι μαθητές δυσκολεύονται στη Γεωμετρία και έχουν πολύ διάβασμα για το σπίτι»… Μετά από πέντε εβδομάδες μαθημάτων(!), ο νεοπροσληφθείς συνάδελφος κρίθηκε ως ανεπαρκής και απολύθηκε επί τη βάσει «εσωτερικής αξιολόγησης», την οποία διενήργησε η διεύθυνση του σχολείου, σύμφωνα με όσα του είπε  ο εργοδότης, με τη μορφή δημοσκόπησης(!) σε δείγμα μαθητών! Εννοείται ότι αυτή η αστεία δικαιολογία δεν πείθει ούτε τους πιο φανατικούς υπερασπιστές της οποιασδήποτε μορφής αξιολόγησης και δήθεν αριστείας.

Μετά τα  μεγάλα λόγια για κοινή πορεία, συνεργασία, κοινό συμφέρον και άλλα συγκινητικά, όταν το επιτάσσει αυτό που θεωρούν ως συμφέρον τους, οι εργοδότες «απαλλάσσονται» αδίστακτα από τους «συνεργάτες» και «συνοδοιπόρους» τους εν ριπή οφθαλμού. Στην πραγματικότητα, οι σχολάρχες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως από το αντεργατικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που η ΝΔ τελειοποίησε, με κερασάκια στην τούρτα τον νόμο-έκτρωμα  «Χατζηδάκη» και τον νόμο  «Κεραμέως» για την απελευθέρωση των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι, όμως, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι νόμοι τους θα μείνουν στα χαρτιά, δε θα εφαρμοστούν γιατί δεν ανεχόμαστε να καταστρατηγούνται δικαιώματα και κατακτήσεις που γυρίζουν τη ζωή μας αιώνες πίσω! Το σωματείο με αποφασιστικότητα στέκεται δίπλα στον συνάδελφο, στο δίκαιο αγώνα του να επιστρέψει στην τάξη και τους μαθητές του.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!

Να μπει τώρα τέρμα στη διαδικασία απόλυσης του συναδέλφου!

Share.

Comments are closed.