Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων” : Για τη νέα μείωση χειρουργείων

Δημοσιεύτηκε στις

Την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού καλπάζει, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μ. Γκάγκα, ζητά από τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών να εφαρμόσουν νέα μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά ποσοστό ως και 80%!!!

Εδώ και δύο χρόνια έχει φανεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι επικίνδυνη όχι μόνο ως προς την πανδημία, αλλά εξίσου και για την “πανδημία” της λοιπής νοσηρότητας, αφού χιλιάδες ασθενείς παραμένουν στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία των υγειονομικών, ενώ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πέρα από covid.

Στους χώρους δουλειάς μας, μαθητές και συνάδελφοι εκτίθενται κάθε μέρα στις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Στα τμήματα δεν τηρούνται στοιχειώδεις αποστάσεις, το ένα τμήμα μπαίνει μετά το άλλο χωρίς να αερίζονται και να καθαρίζονται σωστά οι αίθουσες.

Κάθε μέρα καταγράφονται κρούσματα και οι εργοδότες προσπαθούν να επιβάλουν την αναμετάδοση του μαθήματος.

Να πάρουμε την υπόθεση της υγείας μας στα χέρια μας!

Απαιτούμε

  • άμεση και πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ,
  • επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών που θησαυρίζουν από την πολιτική της υγείας-κόστους,
  • εξειδικευμένο σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας των φροντιστηρίων και πάσης φύσεως χώρους εκπαίδευσης- αραίωση μαθητών στα τμήματα
  • όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών και σχολικών τμημάτων
  • δωρεάν διάθεση test για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας

Περισσότερα

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: 12 Ιούνη συμμετέχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις έξω από το πολυκατάστημα NOTOS

O AΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΟΤΟS  ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ Στηρίζουμε την 4ωρη στάση...

Σωματείο Εργαζομένων ΕMFI(πρὼην ΕΒΓΑ): Όλοι στην απεργία 10 Ιούνη. Να ανακληθεί η άδικη απόλυση

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ Το Σωματείο και όλοι...

Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση στην ΑΔΕΔΥ: Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Με τη συνταγματική αναθεώρηση, με την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η κυβέρνηση...