Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους!

Δημοσιεύτηκε στις

Στηρίζουμε την 48ωρη απεργία της Ομοσπονδίας γιατρών στις 29 και 30 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τον αγωνιστικό τους σχεδιασμό και στηρίζουμε τα κλαδικά τους αιτήματα. Μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αλλάξει η άθλια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην υγεία.

Τα αιτήματά τους ενάντια στην χρόνια καθήλωση των μισθών τους, στις απλήρωτες εφημερίες, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στις συνεχείς μετακινήσεις, στην υπερεφημέρευση και στην υποστελέχωση τμημάτων και κλινικών, μας αφορούν άμεσα.

Η δραματική υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας σημαίνει την οικονομική εξόντωση για όλους μας, αφού σε κάθε υγειονομική μας ανάγκης θα υποχρεωθούμε να “τα σκάμε” στους επιχειρηματίες ιδιωτικών κλινικών. Πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα στο εισόδημά μας και άλλο ένα ζύγι υπέρ των εμπόρων της Υγείας.

Ο αγώνας αυτός συμπλέει με τον αγώνα των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και στις μονάδες απεξάρτησης. Γνωρίζουμε από τις τάξεις μας, πόσοι περισσότεροι μαθητές αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και πόσο έχει ενταθεί το φαινόμενο της χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Στηρίζουμε τον αγώνα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ που βλέπουν στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση την περαιτέρω υποβάθμιση όλου του πεδίου απεξάρτησης στη χώρα μας και ιδιαίτερα των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ και της κοινωνικής επανένταξης. Η ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων) στον οποίο θα εντάσσονται όλοι οι, μέχρι σήμερα, εγκεκριμένοι οργανισμοί και φορείς αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, θα οδηγήσει τα δημόσια προγράμματα σε αφανισμό. Θα εξαναγκάζει τους χρήστες σε συγκεκριμένες μεθόδους “θεραπείας”, σύμφωνα με τη γνωστή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προωθεί τα προγράμματα «μείωσης της βλάβης», και την εξασφάλιση ενός «λειτουργικού χρήστη».

Δεν παίζουμε με την υγεία μας!

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ

Πέμπτη 30 Νοέμβρη στις 12μ.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα

Σωματείο Ιδιωτ. Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Δράμας: Όλοι στην απεργία 288 Φλεβάρη στις 11.30πμ στο Διοικητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ  ΣΤΙΣ 11:30π.μ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ Ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ! Δουλειά 7...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: 22Φλεβάρη στις 10:00πμ διαδηλώνουμε μαζί με τους απεργούς υγειονομικούς έξω από το υπ. Υγείας

Οι ανάπηροι και οι χρόνοι πάσχοντες σε κίνδυνο! Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα σε θέση...