Σύλλογος Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής “Ο Βύρων”: 12 Μάρτη εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε στις

Ο Σύλλογος μας σας καλεί σε m το Σάββατο 12/3, στις 7μμ στο Εργατικό  Κέντρο Αθήνας (3ης Σεπτεμβρίου 48Α, 2ος όροφος).

Η φετινή αγωνιστική επέτειος της 8ης Μάρτη έρχεται μέσα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που έχει ως αποτέλεσμα τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα εντείνεται  η εκμετάλλευση, ενώ καθημερινά αυξάνονται τα περιστατικά βίας,  με κάθε μορφή,  που βιώνουν οι εργαζόμενες γυναίκες στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι και παντού.

Οι  γυναίκες του κλάδου μας έρχονται καθημερινά αντιμέτωπες με την εργοδοτική αυθαιρεσία της  απλήρωτης και «μαύρης» πολλές φορές εργασίας. Παράλληλα η μητρότητα αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο, ενώ οι συμβάσεις εργασίας συχνά δεν εξασφαλίζουν ούτε τα στοιχειώδη επιδόματα.

Το ΔΣ του συλλόγου μας, θέλοντας να ανταποκριθεί σε όλους τους προβληματισμούς  και τις σύγχρονες διεκδικήσεις των γυναικών του κλάδου, διοργανώνει φέτος εκδήλωση, με συζήτηση και προβολή, για την ανάδειξη της πολύμορφης καθημερινής βίας.

Με βάση τα παραπάνω θα προβληθούν αποσπάσματα από γνωστή σειρά, η οποία θίγει σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως η κακοποίηση, οι δυσκολίες  της μονογονεϊκότητας και  η ταξική εκμετάλλευση των γυναικών.

Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μάρτη 2022 στο Σύνταγμα στις 6:30μμ, με προσυγκέντρωση στις 6μμ στα Προπύλαια.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΙ ΚΑΙ ΒΙΑ

ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Η ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ

ΚΑΙ ΧEΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Περισσότερα

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας: για την απαράδεκτη καθυστέρηση στην πληρωμή των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών

Οι γιατροί των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας του νομού Πέλλας είμαστε ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ για...

Σωματείο Εργαζομένων ICAP : Ανακοίνωση για την απόλυση μονογονέα εργαζόμενης

Η ICAP ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΣ! ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! Η ICAP ξεπέρασε για άλλη μία...

Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας: Καταγγελία για βία και τρομοκρατία σε βάρος εργαζομένων γυναικών στην ΕΑΒ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την απαράδεκτη, τρομοκρατική, βίαιη και κατ’ επανάληψη προσβλητική...