Σύλλογος Εργαζ. “Κωνσταντοπούλειο ” Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας : Να ανακληθεί η δίωξη σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγείλουμε την παραπομπή σε δίκη, στις 28/11/2022, της συναδέλφισσας Α. Ρέτζιου, προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), κατηγορούμενη για παραβίαση του νόμου 4703/2020 (νόμου “Χρυσοχοΐδη”) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, αλλά και γιατί “αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών”, όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη με βάση τον παραπάνω νόμο και αφορά τη συμμετοχή της συναδέλφισσας σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 με αίτημα την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων ενίσχυσης των δημόσιου συστήματος υγείας και συνολικά για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών από την επιδημία.

Ο αγώνας των υγειονομικών για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, για αυξήσεις στους μισθούς μας, για ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και μέσα δε θα σταματήσει! Απαντάμε πιο δυναμικά στην καταστολή με κλιμάκωση της πάλης!

Να αποσυρθεί άμεσα η δίωξη της συναδέλφου,

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Για το θάνατο των δύο εργαζομένων από την Εύβοια

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους...

Ομοσπονδία Οικοδόμων: Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια 28 Φλεβάρη

Συμμετέχουμε μαζικά και στηρίζουμε τις απεργίες και τα συλλαλητήρια που προκήρυξαν Εργατικά Κέντρα το Σάββατο 28...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση – συζήτηση για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων

Για την εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Όχι άλλοι νεκροί και σακατεμένοι για τα...