Τετάρτη, 6 Ιουλίου

Σύλλογος Εργαζ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής : Όλοι στο συλλαλητήριο στις 12 Μάη στα Προπύλαια

0

Να αποσυρθεί η συμφωνία για τις βάσεις μόνο κινδύνους για τον ελληνικό λαό φέρνει

Το Δ.Σ. συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία στις 12 Μάη, στα Προπύλαια, στις 7 μ.μ. και καλεί τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν, για να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά:

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές και να μη χρησιμοποιηθεί καμιά, για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Η κυβέρνηση της ΝΔ έτρεξε να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους. Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με πανάκριβα προϊόντα, καύσιμα, ρεύμα και αέριο, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των διεθνών δρόμων μεταφοράς.

Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή, να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους, οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας τη χώρα μας, σε στόχο αντιποίνων.

Όλα αυτά βέβαια για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, που τρέχει να πάρει κομμάτι από τη λεία, όπως οι εφοπλιστές για τις μπίζνες με το αμερικάνικο LNG που θα ακριβοπληρώσει ο λαός. Οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, μπλέκουν ολοένα και πιο βαθιά τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Αυτός ο δρόμος είναι βαμμένος με το αίμα των λαών όπως της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης και της Συρίας και ο κατάλογος μακρύς. Σφαγών που οι λαοί εκεί πλήρωσαν και πληρώνουν με το αίμα τους και με κύματα προσφύγων, ενώ οι λαοί των υπόλοιπων χωρών πλήρωσαν και πληρώνουν με την ακρίβεια, τις μειώσεις μισθών, τον αυταρχισμό στο όνομα “των ανθρωπιστικών” πολέμων του ιμπεριαλισμού.

Οι επικλήσεις τους στο συναίσθημα με λέξεις όπως “δημοκρατία”, “ελευθερία”, “αντιφασισμός”, “αλληλεγγύη” είναι τόσο υποκριτικές όσο και όταν μιλάνε για προστασία του λαού μας από την πανδημία ή την ακρίβεια. Τα δήθεν “αμυντικά οφέλη” της ΝΑΤΟικής λυκοσυμμαχίας θυμίζουν ανέκδοτο όταν οι τουρκικές παραβιάσεις φτάνουν σιγά σιγά στην Κέρκυρα και ο υπουργός Άμυνας παραδέχεται ότι “δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ” και φυσικά για την κατοχή στην Κύπρο ούτε λόγος.

Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας, ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.