Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Σύλλογος Εργαζ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου : Νέα Πανελλαδική Απεργία 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ !

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

Προκλητικά εμμένει η κυβέρνηση  στην ψήφιση του  αντεργατικού εκτρώματος  που καταργεί το 8ωρο οδηγώντας σε ωράρια – «λάστιχο», ενώ υπονομεύει ακόμη περισσότερο τα  συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Εμμένουν παρά την αποφασιστική καταδίκη της μεθόδευσης όπως καταγράφεται από την μεγάλη απεργιακή απάντηση των εργαζομένων στις 10 Ιουνίου.

 Η μεθόδευση αυτή στοχεύει στην πλήρη υποταγή των εργασιακών δικαιωμάτων στην κερδοφορία. Mε ατομική πλέον συμφωνία εργοδότη και εργαζομένου και με απλήρωτη την προσαύξηση των ωρών της επιπρόσθετης απασχόλησης εξασφαλίζει φτηνή εργασία. Καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας για πολλές κατηγορίες εργαζομένων, αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών σε 150 κατ’ έτος από 120, ενώ θέτει ακόμα περισσότερα βάρη και νομοθετικούς περιορισμούς στο συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία.

   Είναι αδίστακτοι : Μετά από 10 χρόνια μνημονίων και 1,5 χρόνο πανδημίας,  θέτουν ως πρώτη προτεραιότητα  την φτηνή εργασία !

Ως εργαζόμενοι που κληρονομήσαμε από τους αγώνες των προηγούμενων γενιών το 8ωρο και τη δυνατότητα ύπαρξης των Σωματείων, έχουμε χρέος να  αντισταθούμε. 

Δε θα παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο πλήρους  εργοδοτικής ασυδοσίας, χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους .

Στις 10 Ιουνίου η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, παρά την ξεκάθαρη υπονομευτική δράση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού «συνδικαλισμού», μας δείχνει τον δρόμο.

 ΟλΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Για τη Σύρο:  Συγκέντρωση 10:30 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

Share.

Comments are closed.