Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

  Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και στηρίζει τον αγώνα τους. Η εργοδοσία της «Energean» συνεχίζει ακάθεκτη απολύοντας  24 εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους όλα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.

  Η εργοδοτική ασυδοσία και ο αυταρχισμός μέσα στους εργασιακούς χώρους σαρώνει έχοντας τη διαχρονική στήριξη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Μετά και την ψήφιση  του νόμου – έκτρωμα  Χατζηδάκη οι απολύσεις και το τσάκισμα πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών πέφτουν βροχή με στόχο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους και να τους μετατρέψουν σε σύγχρονες γαλέρες. 

  Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με την προκλητική, άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου, είναι ευθεία βολή ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης και το κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

  Απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία απαντάμε με απειθαρχία και ανυπακοή στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας.

ΤΩΡΑ να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων  στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ. Να σταματήσουν οι διώξεις και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Περισσότερα

Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών Ν. Χανίων: Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου να επιστραφεί και να αποδοθεί στους κατοίκους των Χανίων

Η διοίκηση του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στηρίζει τον χανιώτικο λαό που...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Στο έλεος της τύχης η ζωή των εργαζομένων για μια ακόμη φορά.

Καταγγέλλουμε το γεγονός του τραυματισμού εργαζομένων, που κατά τη διάρκεια εργασιών κεραυνοβολήθηκαν από ρεύμα...