Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας : Να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Δημοσιεύτηκε στις

  Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη νέα προκλητική επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ και στηρίζει τον αγώνα τους. Η εργοδοσία της «Energean» συνεχίζει ακάθεκτη απολύοντας  24 εργαζόμενους, ανάμεσα στους οποίους όλα τα μέλη του ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων.

  Η εργοδοτική ασυδοσία και ο αυταρχισμός μέσα στους εργασιακούς χώρους σαρώνει έχοντας τη διαχρονική στήριξη όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα. Μετά και την ψήφιση  του νόμου – έκτρωμα  Χατζηδάκη οι απολύσεις και το τσάκισμα πρωτοπόρων εργαζομένων και συνδικαλιστών πέφτουν βροχή με στόχο να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους και να τους μετατρέψουν σε σύγχρονες γαλέρες. 

  Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ με την προκλητική, άνευ προηγουμένου τις τελευταίες δεκαετίες απόλυση ενός ολόκληρου συνδικαλιστικού οργάνου, είναι ευθεία βολή ενάντια στους αγώνες της εργατικής τάξης και το κατακτημένο με αίμα δικαίωμα στην συνδικαλιστική οργάνωση και δράση!

  Απέναντι στον αυταρχισμό και την εργοδοτική τρομοκρατία απαντάμε με απειθαρχία και ανυπακοή στους νόμους που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας.

ΤΩΡΑ να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων  στα ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΒΑΛΑΣ. Να σταματήσουν οι διώξεις και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων.

Περισσότερα

Κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ στο υπ.Εσωτερικών(VIDEO-ΦΩΤΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Σωματεία – Φορείς Αλεξανδρούπολης: Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Σωματείων και Φορέων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μάρτη μαζική σύσκεψη σωματείων και φορέων για τη συνέχιση των...

Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας: Προκήρυξη απεργίας – αποχής από όλα τα στάδια της αξιολόγησης

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκήρυξε ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες της...