Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Μπαράζ απολύσεων στον Κωτσόβολο

Δημοσιεύτηκε στις

Η εταιρεία «Κωτσόβολος» έχει προχωρήσει σε μπαράζ απολύσεων, σε συναδέλφους που δεν ανέχονται τις συνθήκες γαλέρας που προσπαθεί να επιβάλλει η εργοδοσία. Ειδικά τις τελευταίες μέρες καλούνται να υπογράψουν την απόλυση τους, εργαζόμενοι που βγήκαν μπροστά και απέργησαν στην πρόσφατη απεργία του Σεπτέμβρη.

Βρίσκονται στο στόχαστρο εργαζόμενοι που δεν ανέχονται να εργάζονται 10ώρα, να δουλεύουν με σπαστό ωράριο, να κάνουν καθημερινά meetings εκτός ωραρίου, να διαπραγματεύονται το διάλειμμα και την τουαλέτα, να εργάζονται κάτω από φωνές και με παλαμάκια των προϊσταμένων ώστε δουλέψουν «πιο γρήγορα».   

Με τις απολύσεις προσπαθούν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν τη σιωπή, να επικρατήσει ο φόβος! Δε θα το επιτρέψουμε!

Την ίδια στιγμή που ο «Κωτσόβολος» απολύει συναδέλφους, ενημερώνει τους υπόλοιπους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να είναι flexible για το επόμενο διάστημα, ότι θα δουλεύουν υποχρεωτικά υπερωρίες. Τις επόμενες ημέρες μπροστά στην Black Friday και το εορταστικό ωράριο οι εργαζόμενοι θα λιώσουν μέσα στα καταστήματα, στα τηλέφωνα και στις αποθήκες της εταιρείας.

Έτσι βγαίνουν τα κέρδη των εργοδοτών! Από το δικό μας ξεζούμισμα.

 Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η πώληση της εταιρίας στην ΔΕΗ με τους εργαζόμενους να μην έχουν καμία ενημέρωση για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τα εργασιακά τους δικαιώματα.. Η «Κωτσόβολος» από την εκμετάλλευση εκατοντάδων εργαζομένων  είχε 733 εκατομμύρια τζίρο.

Το μόνο σίγουρο, που έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν, είναι ότι οι εργαζόμενοι δε θα κερδίσουν τίποτα από την πώληση της εταιρίας. Ούτε «θα γίνουμε δημόσιο», ούτε «θα δούμε αυξήσεις στους μισθούς μας», όπως καθησυχαστικά αφήνεται να εννοηθεί στους συναδέλφους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ημέρες ολοκλήρωσης της πώλησης κάποιοι από τους εργαζόμενους δούλευαν μέχρι τις 23:00 το βράδυ στο stress test, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο υπήρχε νυχτερινό «σπαστό».

Ως εδώ! Καμιά ανοχή στις απολύσεις, καμία ανοχή στην σύγχρονη σκλαβιά!

Να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία!

Δεν ανεχόμαστε να δουλεύουμε ως σκλάβοι, με αυτούς τους ορούς και με μισθούς που δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες! Δεν ανεχόμαστε να απολύονται οι συνάδελφοι μας επειδή δεν ανέχονται να δουλεύουν σε εργασιακές γαλέρες!

Να παρθούν πίσω ΤΩΡΑ οι απολύσεις!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας! Κανένας μόνος του!

 

Περισσότερα

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Με απεργία και αποφασιστικότητα διασφάλισαν τα δικαιώματά τους

 Χαιρετίζουμε την επιτυχημένη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι συναδέλφισσες και συνάδελφοι του...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: 18 Ιούνη Όλοι στα δικαστήρια Ευελπίδων

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ, 10:00πμ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ Η Αλληλεγγύη μας να γίνει...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οργανωμένα και συλλογικά δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας Όλοι και όλες την Τρίτη 18/6/2024 στις 10.00...